Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Vermuts Musicals tornen aquest cap de setmana al Pinar L’equipament sociocultural del barri acollirà un concert de Montserrat Bertral i Daniel Turró https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els Vermuts Musicals tornen aquest cap de setmana al Pinar

L’equipament sociocultural del barri acollirà un concert de Montserrat Bertral i Daniel Turró
Després de gairebé dos anys d’interrupció, els Vermuts Musicals tornen aquest diumenge al Pinar. L’activitat, organitzada pel Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) del barri, tindrà lloc per primer cop al nou Centre Sociocultural del Pinar.

L'actuació anirà a càrrec de la mezzosoprano Montserrat Bertral i del guitarrista Daniel Turró. El duet interpretarà, entre d’altres, versions musicades de poemes de Federico García Lorca, algunes parts de la popular Carmen de Georges Bizet i peces de Manuel de Falla. Montserrat Bertral és una polifacètica cantant i actriu, capaç d’intervenir tant en òperes clàssiques com en innovadors muntatges contemporanis. Des de l’any 2004, col·labora amb el guitarrista Daniel Turró, especialitzant-se en el repertori d’autors espanyols i catalans de la primera meitat del segle XX.

Aquest primer Vermut Musical de la temporada se celebrarà de forma provisional al Punt de Trobada del nou Centre Sociocultural del Pinar, al qual s’accedeix pel vestíbul principal de l’edifici. La intenció és que, en properes edicions, l’activitat es pugui dur a terme a la nova sala polivalent de l’equipament. Com és tradició, els assistents podran assaborir durant l’actuació un petit aperitiu.

Una activitat amb tradició

Els Vermuts Musicals són un clàssic del barri. Es van començar a celebrar el 2006 al local de l’Associació de Veïns del Pinar impulsats pel Pla de Desenvolupament Comunitari amb la col·laboració de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament. Des de bon començament, el seu objectiu va ser fer pedagogia de la música, generar un hàbit de consum cultural entre la població i acostar el barri a la resta de la ciutat.

Amb l’inici de les obres de remodelació del Pinar, desenvolupades en el marc de la Llei de Barris de la Generalitat de Catalunya, els Vermuts Musicals es van haver d’interrompre. L’últim es va celebrar a finals del 2011.

Gairebé dos anys després, un cop finalitzats els treballs i amb l’obertura d’un nou equipament cívic, l’activitat es reprèn aquest diumenge a partir de les 12 h. La voluntat és celebrar els Vermuts Musicals amb periodicitat mensual.