Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els veïns del Districte 4 van rebre les explicacions dels projectes que es duen a terme a la ciutat A la trobada els veïns van conèixer el nou sistema d’identificació de vehicles per a les zones de vianants. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els veïns del Districte 4 van rebre les explicacions dels projectes que es duen a terme a la ciutat

A la trobada els veïns van conèixer el nou sistema d’identificació de vehicles per a les zones de vianants.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, acompanyada de diversos regidors i tècnics municipals, va explicar als veïns del districte 4 els projectes que es duen a terme a la ciutat i més especialment els que poden afectar directament a aquest sector. La trobada, la tercera de les que es fan amb els veïns, es va desenvolupar al edifici del RUBI+D, amb l’assistència d’una vintena d’interessats.

L’alcaldessa i el regidor de Desenvolupament Urbà, Urbanisme i Obra Pública, Roger García, van fer un repàs de tots els projectes, tant els finançats pels Fons Estatals per a l’Ocupació i Sostenibilitat Local (FEOSL), com els que es fan amb inversions municipals i supramunicipals, un total de mig centenar.

Els assistents van tenir l’oportunitat de preguntar al voltant de les obres que més els interessen. En aquest sentit, es va fer una explicació més concreta del nou sistema de vigilància dels vehicles autoritzats per circular a l’illa de vianants, les actuacions de millora als polígons industrials, o els esforços per fomentar l’ocupació a la ciutat.

Nova identificació per les zones de vianants

Durant la trobada de dilluns, els veïns van conèixer el nou sistema d’identificació d vehicles autoritzats epr circular per les 5 diferents zones de vianants que hi ha en aquests moments a la ciutat (veure plànol). Aquest nou sistema s’implantarà a partir del 10 de juliol.

Fins ara, només estava regulat l’accés a l’illa de vianants del carrer Barcelona, passeig Francesc Macià i carrer de Rafael Casanova. A partir del 10 de juliol s’afegiran la resta de zones de vianants de Rubí: les dels carrers Sant Jaume-Sant Pere-Sant Cugat, Xercavins-Sant Francesc-Sant Ignasi, Sant Isidre-Sant Miquel i Creu-Sant Magí.

La identificació es farà mitjançant un adhesiu que s’enganxarà al vehicle i que serà de diferents colors, en funció de cada zona. Aquest distintiu acreditarà els veïns a circular per la seva zona peatonal, així com també a aquells ciutadans que hi tinguin una plaça de garatge, ja sigui pròpia o de lloguer.
Les noves acreditacions es poden tramitar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) des del passat 10 de juny. Aquelles persones que tenen l’antic distintiu corresponent a l’illa de vianants de l’avinguda de Barcelona rebran a casa el nou adhesiu.

Aquells vehicles que habitualment proveeixin de gènere els comerços ubicats en aquestes zones hauran de facilitar el seu número de matrícula al consistori per tal de no ser multats quan circulin per aquests carrers en horari de càrrega i descàrrega.

En els casos de vehicles comercials no habituals que també necessiten accedir a les zones de vianants per descarregar material, i per evitar sancions innecessàries, els comerços disposaran de formularis per informar de les matrícules d’aquests vehicles.

Càmeres de reconeixement de matrícules

Per tal de controlar l’accés de vehicles no autoritzats en aquests carrers i millorar així la seguretat viària en aquestes zones de vianants s’instal·laran càmeres de videovigilància i reconeixement de matrícules als següents punts:

- A l’illa de vianants de l’avinguda de Barcelona, passeig de Francesc Macià i carrer de Rafael Casanova:
  • Cruïlla entre avinguda de Barcelona i passeig Francesc Macià
  • Cruïlla entre avinguda de Barcelona i carrer Cervantes
  • Cruïlla entre avinguda de Barcelona i carrer Llobateras
  • Cruïlla entre passeig Francesc Macià i carrer Montserrat

- A l’illa de vianants dels carrers de Sant Miquel i Sant Isidre:
  • Cruïlla entre carrer de Sant Isidre i Magí Ramentol
  • Cruïlla entre carrer de Sant Miquel i Mestre Feliu

Està previst que aquest sistema comenci a funcionar a mitjans del mes de juliol. Un cop col·locades, aquesta nova tecnologia se sotmetrà a un període de proves.