Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els usuaris de la plataforma de la Comunitat Rubí Brilla estalvien un 18% més d'energia que la resta L’aplicació s’ha anat implantat progressivament entre els membres de la Comunitat Rubí Brilla https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els usuaris de la plataforma de la Comunitat Rubí Brilla estalvien un 18% més d'energia que la resta

L’aplicació s’ha anat implantat progressivament entre els membres de la Comunitat Rubí Brilla
Els usuaris que utilitzen regularment la plataforma de la Comunitat Rubí Brilla estalvien un 18% més que aquells que no ho fan. Així es desprèn de les primeres dades recollides per l’equip del projecte municipal Rubí Brilla i l’empresa que ha desenvolupat l’aplicació, Enerbyte Smart Energy Solutions SL.

Actualment, són 112 els membres de la comunitat que ja disposen d’aquesta eina, pensada per a telèfons intel·ligents, tauletes i ordinadors. Es tracta d’un software que complementa l’aparell de gestió energètica instal·lat a totes les llars de la Comunitat Rubí Brilla i que permet als usuaris accedir en qualsevol moment a les dades del seu consum, conèixer el seu nivell d'eficiència en comparació amb altres persones, preveure quant hauran consumit a final de mes o esbrinar la potència contractada més adequada a les seves necessitats. La plataforma dissenyada per Enerbyte, a més, ofereix consells d’estalvi personalitzats i dóna la possibilitat d'interactuar amb la resta d’usuaris, reforçant d’aquesta manera la idea de comunitat. Així, permet a les famílies intercanviar coneixements, competir entre elles per ser més eficients o fins i tot col·laborar en causes comunes, com ara la lluita contra la pobresa energètica.

Quan es va començar a implementar la Comunitat Rubí Brilla, la previsió inicial era aconseguir estalvis anuals superiors al 10%. Les primeres dades recollides, però, demostren que aquesta rebaixa de la despesa pot ser en molts casos superior. Prenent com a referència els registres dels últims tres mesos, s’evidencia que les persones que han fet servir l’aplicació han gastat de mitjana un 23% menys en energia respecte al mateix període de l’any passat. En canvi, qui no ha utilitzat la plataforma ha reduït la seva despesa un 5%, evidenciant així que l’ús regular de la plataforma ajuda a estalviar un 18% de mitjana.

La implantació del software s’ha fet de manera progressiva durant els darrers mesos. Ara, l’objectiu de l’equip de Rubí Brilla és seguir potenciant el seu ús i aconseguir que, gràcies a ell, els membres de la Comunitat Rubí Brilla siguin més eficients. En aquesta línia, s’han programat un seguit de reunions on els usuaris podran compartir les seves experiències i els seus trucs per estalviar.

Actualment el projecte compta amb 126 inscrits (sense comptar els comerços que també han instal·lat el gestor energètic), dels quals només 14 no disposen de la plataforma.

La Comunitat Rubí Brilla s’inclou en una de les quatre línies de treball del projecte global Rubí Brilla, impulsat l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu de promoure l’eficiència energètica i el foment de les energies renovables. En concret, s’emmarca en l’àmbit domèstic, que trasllada al conjunt de la població l’objectiu principal del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses, és a dir, la reducció d’emissions de diòxid de carboni en més d’un 20% l’any 2020. Les altres línies de treball del projecte Rubí Brilla són la indústria, el comerç i el mateix Ajuntament.

Ponència sobre il·luminació
L’equip de Rubí Brilla participa aquest dimarts 20 de maig al primer workshop del projecte europeu SSL-erate, on està involucrat el clúster d’il·luminació CICAT. Els rubinencs hi presenten la ponència Necessitats i problemàtiques sobre il·luminació des del punt de vista d’una ciutat.

El projecte SSL-erate té com a objectiu accelerar la comprensió de la tecnologia d’il·luminació d’estat sòlid (SSL) d’alta qualitat en Europa, donant suport a la innovació oberta i aportant informació vàlida a totes les parts interessades.