Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els usuaris de l’Espai Jove Torre Bassas aprenen hàbits saludables a través de diversos tallers Les sessions tracten aspectes com la responsabilitat en la presa de decisions i diversos hàbits per a cuidar la salut. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els usuaris de l’Espai Jove Torre Bassas aprenen hàbits saludables a través de diversos tallers

Les sessions tracten aspectes com la responsabilitat en la presa de decisions i diversos hàbits per a cuidar la salut.
El servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Rubí organitza quatre tallers d’hàbits saludables adreçats als usuaris i usuàries de l’Espai Jove Torre Bassas. Les sessions s’han programat els dies 27 de febrer, 6 i 20 de març –la primera ja es va dur a terme la setmana passada–. L’objectiu d’aquests tallers és facilitar les eines necessàries als nois i noies per tal que puguin prendre decisions reflexionades i responsables en relació a la seva salut.

Durant el primer taller es va parlar del respecte per ser respectats, la responsabilitat en la presa de decisions i la importància d’avançar-se a les conseqüències de les pròpies conductes per prendre decisions. Durant la sessió, que va girar al voltant del respecte com a essència de la comunicació, es van donar diverses normes per relacionar-se: escoltar per ser escoltats (respectar el torn de paraula), parlar amb educació i respecte als altres, la comunicació i els estils comunicatius, el llenguatge verbal i no verbal, l’empatia i l’olor corporal i com acceptar les crítiques sempre que siguin des del respecte, etc.

La segona sessió se centrarà en la presa de decisions. Es tractaran qüestions com la importància de preveure les conseqüències d’allò que es decideix, el compliment dels compromisos o com prendre aquestes decisions.

Els dos últims tallers, titulats “Jo decideixo com em cuido”, faran referència al consum o no consum de drogues –respectar la decisió dels altres, el consum de tabac i el respecte als no fumadors, del consum responsable a l’addicció, etc– i a l’alimentació –conèixer la base d’una alimentació equilibrada i saludable, nocions bàsiques d’higiene alimentària, la importància de dormir bé, els beneficis de practicar esport, etc–.

Les sessions, que s’imparteixen de 18h a 20h, es desenvolupen a l’Espai Jove Torre Bassas.