Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els treballs d’enderroc de l’antic edifici del CEIP 25 de Setembre duraran un mes En aquest solar s’edificarà un centre de secundària. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els treballs d’enderroc de l’antic edifici del CEIP 25 de Setembre duraran un mes

En aquest solar s’edificarà un centre de secundària.
La propera setmana s’iniciaran els treballs d’enderroc de l’antic edifici del CEIP 25 de Setembre amb l’objectiu de deixar lliure aquest solar per, en un futur, poder-hi construir un nou centre d’educació secundària. Les obres, que tenen un termini d’execució d’unes 3 setmanes i mitja, han estat adjudicades a l’empresa Derribos Benjumea SA per un import de 110.726,17 euros.

Abans d’iniciar l’enderrocament de l’edificació s’ha dut a terme una inspecció tècnica prèvia per determinar diferents paràmetres, com ara l’edat de l’edifici, els materials utilitzats i les característiques constructives. Tot plegat, per tenir un coneixement efectiu de l’estat actual de l’edifici (sobretot dels elements que asseguren la resistència i l’estabilitat) i, així, poder determinar les tècniques de desmuntatge i de demolició més adequades. A més, l’Ajuntament procedirà a la desratització de la zona abans d’iniciar la demolició.

El projecte preveu l’enderroc de l’edifici, que té una superfície total de 2.920,55 m2, fins a cota zero (no s’inclou la fonamentació) i dels diferents elements que hi ha dins la parcel·la, que compta amb una superfície de 5.206,20 m2. La deconstrucció es farà a través del que s’anomena “enderroc mixt”: en una primera fase es desmuntaran les instal·lacions i la fusteria i, posteriorment, s’enderrocarà l’edifici pel mètode del col·lapse.

Concretament, i després de neutralitzar les connexions de serveis de les diferents instal·lacions, s’omplirà de sorra el dipòsit de 10.000 litres de gasoil existent a l’edifici, amb l’objectiu d’inutilitzar-lo. El projecte també contempla la recuperació de la major part possible d’elements constructius existents a l’edifici, per reutilitzar-los o reciclar-los, i amb la finalitat que aquests elements no afectin la seguretat del procés. I, finalment, s’enderrocarà el gruix de l’edifici (estructura i tancament).

Durant el procés d’enderroc es protegiran els arbres que hi ha a la parcel·la per tal de no danyar-los i es podaran les branques que estiguin més a prop de l’edificació per tal que no interfereixin en les obres.

Un nou institut
L’edificació que s’enderrocarà a partir de la propera setmana va quedar en desús el curs 2007-2008, quan va entrar en funcionament la nova escola del 25 de Setembre, ubicada en uns terrenys propers. L’objectiu d’aquest projecte és deixar lliure aquest solar per, en un futur, construir-hi un nou institut.

L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha reclamat recentment a la Generalitat de Catalunya que es mantingui el projecte de creació del nou institut–escola del 25 de Setembre. Es tracta d’un model creat per la Generalitat el 1932 i que es va tornar a implantar arran de l’aprovació de la Llei d’Educació de Catalunya al juliol de 2009, però que ara el nou Govern de la Generalitat vol tornar a definir. El curs vinent, l’escola 25 de Setembre acollirà provisionalment a les seves aules els alumnes de secundària que són els futurs usuaris del nou centre, que hauria de començar a funcionar durant el curs 2012-2013.