Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els treballadors de Ficosa traslladen als membres del ple preocupació pel seu futur laboral L’Ajuntament es compromet a fer el seguiment de les negociacions. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els treballadors de Ficosa traslladen als membres del ple preocupació pel seu futur laboral

L’Ajuntament es compromet a fer el seguiment de les negociacions.
L’alcaldessa en funcions, Carme García, i els portaveus en funcions de tots els grups municipals que van assistir al darrer ple del mandat, van rebre, un cop finalitzada la sessió, als treballadors i treballadores de Ficosa, que els van lliurar un manifest. Sota el títol “Manifest contra l’incompliment de l’acord entre Ficosa Internacional i els comitès d’empresa Fico Transpar i Fico Triad del 20 de juny de 2009”, van exposar a García i als representants dels grups municipals del govern en funcions (PSC-ERC) i de l’oposició (ICV-EUiA, CiU, PP i ACR) la seva preocupació per desconèixer de quina forma l’empresa mantindrà la presència a Rubí. Van informar als presents de la voluntat de la direcció de l’empresa de començar a traslladar els treballadors i les línies de producció a la planta de Sony, a Viladecavalls, el pròxim dia 15 i van anunciar que no permetrien que el trasllat s’iniciés sense saber quin serà el seu futur laboral.

Davant aquesta situació van demanar a Carme García i a la resta de representants municipals de les diferents formacions polítiques que pressionin la direcció de Ficosa perquè aclareixi com quedarà la situació a Rubí. Els treballadors van informar que al llarg del dia d’avui tenien prevista una trobada amb la direcció on demanarien explicacions al respecte.

L’alcaldessa en funcions es va comprometre en nom dels presents que demanaria una trobada amb la direcció de Ficosa per traslladar la preocupació dels treballadors i, sobretot, per fer complir els compromisos adquirits amb el consistori de mantenir els 310 llocs de feina i una important presència de la multinacional catalana a Rubí. En aquest sentit, García, va recordar que aquestes van ser condicions innegociables que van propiciar la signatura del conveni urbanístic aprovat pel Ple a principis de 2010.

A principis d’any, i arran de la compra de la planta de Sony per part de Ficosa i davant els rumors que podien afectar aquest compromís, el consistori es va reunir amb la direcció de l’empresa per aclarir la nova situació. Aleshores, els directius de la multinacional catalana van garantir que s’acomplirien els dos requisits establerts al conveni.

Després de la trobada amb els treballadors, tots els membres de la corporació es van comprometre a reunir-se de nou i demanar explicacions. Així mateix van acordar amb els treballadors i treballadores que hi hauria fluïdesa de comunicació entre ambdues parts sobre la reunió prevista per avui, així com la que pugui acordar el consistori per als pròxims dies.

El darrer Ple del mandat
La trobada dels membre de la corporació amb els treballadors de Ficosa va tenir lloc al finalitzar els plens extraordinaris de tràmit convocats com a tancament del mandat.

Van ser dos. El primer va servir per ratificar la declaració institucional aprovada per la Junta de Portaveus de Rubí en solidaritat amb el poble de Llorca, afectat per un terratrèmol el passat 11 de maig. A través d’aquesta declaració institucional, el consistori rubinenc expressa la seva “solidaritat amb les famílies dels morts i ferits en el terratrèmol”, així com també “amb tots els veïns afectats per les greus conseqüències d’aquesta tragèdia”. En aquest sentit, l’Ajuntament de Rubí fa una crida a col·laborar econòmicament en l’ampli dispositiu que està portant a terme Creu Roja per ajudar a superar aquesta tràgica situació.

En la mateixa sessió es van aprovar els models de declaracions al Registre d’Interessos, tal i com queda recollit al Codi de Bon Govern que el mateix ple va aprovar el 27 de gener de 2011. Així, es van aprovar els formularis de declaracions sobre possibles causes d’incompatibilitat i sobre qualsevol activitat que proporcioni o pugui proporcionar ingressos econòmics. També es va donar el vist-i-plau al model de declaració de béns patrimonials i de participació en societats, amb l’objectiu d’assolir la màxima transparència.

Durant la segona sessió extraordinària es van aprovar les actes de plens anteriors. Un cop finalitzada, els membres del ple es va constituir en Junta General de la Finca Font del Ferro i van aprovat la gestió feta pel Consell d’Administració, així com el balanç de situació, el compte de pèrdues i guanys i la memòria corresponents a l’exercici 2010.