Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els serveis municipals han iniciat els treballs per reparar l’enfonsament parcial de calçada que es va produir ahir al carrer Pitàgores Només es permet l’accés dels vehicles amb aparcament. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els serveis municipals han iniciat els treballs per reparar l’enfonsament parcial de calçada que es va produir ahir al carrer Pitàgores

Només es permet l’accés dels vehicles amb aparcament.
Cap a les 6 de la tarda d’ahir es va produir l’enfonsament parcial de la calçada al carrer Pitágoras mentre passava l’autobús urbà de la línia 2. La roda del vehicle va quedar momentàniament atrapada en un sot que es va formar a l’alçada del número 3 d’aquesta via. Una grua de grans dimensions va poder treure l’autobús després de 3 hores i mitja. La dotzena de passatgers que es trobaven a l’interior de l’autobús en el moment de l’esfondrament no van patir cap lesió.
La policia local va tancar el carrer al trànsit tan bon punt es va produir l’incident i els serveis municipals i els de l’empresa concessionària del manteniment de la xarxa de clavegueram, SOREA, van fer una primera inspecció amb càmera de televisió sense detectar cap problema al col•lector principal que travessa el carrer. L’esfondrament inicial de la calçada ha deixat al descobert un forat de 2 metres quadrats d’amplada i una fondària d’entre 3 i 4 metres que va ser tapat per unes planxes de ferro quan es va donar per finalitzada la primera inspecció.

A primera hora d’aquest matí, els serveis tècnics han fet una nova inspecció, en aquesta ocasió ocular, i s’ha detectat el possible origen de l’esvoranc en una connexió al col•lector central provinent d’un dels edificis de la zona. El tub que connecta la xarxa de clavegueram privada amb el col•lector públic central està fet malbé i perd aigua. Això, amb el pas del temps ha pogut ser la causa de pèrdua de terres al seu voltat i aparició d’una cavitat. D’aquesta forma el ferm perd la seva resistència inicial necessària per suportar el pas de vehicles per la calçada. El resultat final seria el forat.

Les primeres estimacions tècniques apunten un termini no inferior als 10 dies per reparar l’avaria. Durant aquest temps no es permetrà l’accés de vehicles al tram del carrer Pitàgoras afectat per la incidència, a excepció d’aquells vehicles que vulguin accedir al seu aparcament.

Afectacions al trànsit

Com a conseqüència de la prohibició del pas de vehicles al carrer Pitágoras, es van produir al llarg de la tarda d’ahir i durant les primeres hores d’aquest matí importants retencions de trànsit al carrer d’Edison.
Aquestes retencions venen provocades perquè en aquest carrer hi ha dos carrils de circulació que, passat el semàfor (situat al costat del nou complex esportiu Duet) es torna a convertir en un únic carril. Un d’aquests dos carrils dóna accés directe al carrer Pitágoras. En prohibir-se el gir, aquests vehicles s’han d’incorporar, juntament amb els que ja hi circulen, per l’únic carril que queda provocant retencions importants.

La prohibició d’accés es mantindrà fins al final de les obres de reparació. Al llarg del dia d’avui i primeres hores de demà, es continuaran els treballs d’avaluació dels desperfectes i es donarà a conèixer les actuacions que caldran fer i el termini necessari.