Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els rubinencs podran tornar a crear els ornaments que engalanaran els carrers aquest Nadal El consistori ha organitzat dos tallers per tal que els ciutadans participin en l’elaboració de figures sense llum fetes amb material reciclat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els rubinencs podran tornar a crear els ornaments que engalanaran els carrers aquest Nadal

El consistori ha organitzat dos tallers per tal que els ciutadans participin en l’elaboració de figures sense llum fetes amb material reciclat.
Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de Rubí posa en marxa la campanya “Fes teu el Nadal”, que pretén buscar la complicitat dels rubinencs i rubinenques a l’hora d’engalanar els carrers de la ciutat durant les festes nadalenques. L’objectiu és que els ciutadans participin en l’elaboració de tot un seguit de figures sense llum, fetes amb material reciclat, que després es penjaran a diferents punts de la ciutat i que, combinades amb les figures llogades de fil lluminós i les figures amb llums tipus LED propietat de l’Ajuntament (dissenyades i confeccionades per personal municipal i per l’Escola d’Art i Disseny de Rubí), constituiran l’ornamentació nadalenca d’enguany.

La regidora d’Espai Públic, Belén Meneses, ha explicat que l’objectiu de la campanya és triple: “Amb aquesta iniciativa es fomenta la participació ciutadana a l’hora d’engalanar els carrers de la ciutat i, al mateix temps, es potencia la sostenibilitat ambiental i s’allarga la vida útil dels envasos”. De fet, la campanya “Fes teu el Nadal” és una de les activitats que el consistori està organitzant en el marc de la III Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es durà a terme entre el 19 i el 27 de novembre.

El consistori ha organitzat dos tallers per a què els rubinencs puguin elaborar les figures sense llum, que es duran a terme els dissabtes 12 i 26 de novembre, de 10 a 14h, a la confluència entre el passeig de Francesc Macià i el carrer de Sant Cugat. L’any passat, unes 400 persones van participar en els tallers que es van organitzar en el marc d’aquesta mateixa campanya. Segons Meneses, “Rubí és una ciutat molt activa en temes de reciclatge. Tenim la sort de comptar amb una ciutadania molt conscienciada. Potser per això els tallers que hem fet han tingut tant d’èxit”.

L’any 2009, quan es va iniciar la campanya, es van fer servir CDs usats per a elaborar els ornaments, mentre que l’ any passat es van utilitzar càpsules buides de cafè. “Enguany hem volgut fer un pas més amb la incorporació de tot tipus d’envasos de plàstic, fet que ens permetrà aconseguir diferents dissenys, gràcies a la creativitat dels participants als tallers”. Un cop fets aquests ornaments, es col·locaran en dues estructures metàl·liques amb forma d’arbre, que es penjaran juntament amb les figures lluminoses.

El cost de l’enllumenat de Nadal d’enguany és d’aproximadament uns 35.000 euros, el que suposa un estalvi d’uns 15.000 euros respecte l’any passat. Tot i la reducció del pressupost, fruit del context econòmic actual, en aquesta ocasió s’il·luminaran dos espais nous que l’any passat estaven en obres: la plaça del Doctor Guardiet i la plaça Nova del Mercat. Això serà possible gràcies a una distribució més eficient de les figures lluminoses

Pel que fa a l’encesa dels llums de Nadal, la regidora ha avançat que es podria produir la primera quinzena de desembre, just abans de l’inici de la Fira de Nadal.