Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els rubinencs podran aprendre a fer sabó a partir d’oli usat durant la Festa Major El taller, que tindrà lloc el proper 2 de juliol, s’adreça principalment als compostaires i als socis de la campanya “Estima el Vallès”. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els rubinencs podran aprendre a fer sabó a partir d’oli usat durant la Festa Major

El taller, que tindrà lloc el proper 2 de juliol, s’adreça principalment als compostaires i als socis de la campanya “Estima el Vallès”.
El Servei Educatiu de Residus – Rubinet de l’Ajuntament de Rubí, amb la col·laboració del Consorci de Residus del Vallès Occidental, organitza un taller de creació de sabó a partir d’oli usat en el marc de la Festa Major. La sessió, totalment gratuïta, tindrà lloc el dia 2 de juliol, a les 18h, a l’Ateneu Municipal. Aquesta activitat s’adreça a tota la població i, especialment, als prop de 300 compostaires que hi ha a la ciutat i als més de 1.000 socis rubinencs de la campanya “Estima el Vallès”.

El principal objectiu del taller és ensenyar als participants com fer sabó a partir del reciclatge d’oli domèstic de fregir i, alhora, que prenguin consciència de la necessitat de reduir, reutilitzar, separar i reciclar els residus.

L’activitat, que tindrà una durada aproximada d’1h30’, es divideix en 3 blocs.

La primera part consistirà en una xerrada-debat sobre la gestió dels residus urbans. S’introduirà el concepte de les 3R (reduir, reutilitzar i reciclar), els sistemes actuals de tractament de residus i la necessitat de contribuir en la recollida selectiva com a mitjà per millorar la tria dels residus municipals i el seu posterior reciclatge. També s’informarà els participants dels punts on poden portar l’oli per a ser tractat: deixalleria de Cova Solera, minideixalleria del Mercat Municipal i deixalleria mòbil.

La segona part del taller fa referència al procés de saponificació. D’una forma molt bàsica i entenedora, els participants descobriran els fonaments químics de l’elaboració del sabó a partir d’oli domèstic usat.

I, per últim, tindrà lloc la part pràctica: fer sabó amb l’oli de cuina. Serà el moment en què es posarà en pràctica la teoria tractada al taller. Amb l’oli de fregir i la sosa que facilitaran els educadors, els participants elaboraran el sabó en fred. Cal que els participants portin un recipient on endur-se el sabó realitzat al taller (per exemple, un envàs usat de iogurt).

Les inscripcions per a participar en aquest taller s’han de fer a l’adreça de correu electrònic inforesidus@ajrubi.cat fins el 30 de juny. Les places són limitades.