Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els rubinencs poden seguir adquirint adob de manera gratuïta a la deixalleria de Cova Solera L’Ajuntament i el Consorci per a la Gestió de Residus continuen posant a l’abast dels rubinencs part del compost procedent dels residus orgànics de la planta de Can Barba. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els rubinencs poden seguir adquirint adob de manera gratuïta a la deixalleria de Cova Solera

L’Ajuntament i el Consorci per a la Gestió de Residus continuen posant a l’abast dels rubinencs part del compost procedent dels residus orgànics de la planta de Can Barba.
Aquest any, l’Ajuntament de Rubí i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental continuen posant a l’abast dels rubinencs part del compost procedent dels residus orgànics de la planta de biometanització de Can Barba, ubicada a Terrassa. Durant els primers mesos de funcionament de la campanya es van repartir 3 metres cúbics de compost.

L’adob es distribueix de manera gratuïta a través de les deixalleries municipals d’aquelles poblacions que s’han adherit a la iniciativa del Consorci. En el cas de Rubí, el compost es pot recollir sense cap tipus de cost a la deixalleria de Cova Solera o bé a les deixalleries mòbils. Cada ciutadà pot sol·licitar un màxim de 50 litres d’adob, només cal portar un recipient on poder-se’ls endur.

Aquest compost procedeix de la planta de biometanització de Can Barba, on es processa el contingut dels contenidors de la fracció orgànica que es genera a la comarca. La riquesa dels seus nutrients, l’esponjositat que aporta a la terra i el fet que afavoreix la germinació de les llavors són alguns dels avantatges d’aquest adob.

Amb aquesta iniciativa, a la qual també s’hi han adherit altres municipis de la comarca, com ara Terrassa, Matadepera i Barberà, es pretén fomentar la recollida selectiva de la matèria orgànica entre la població, així com també promocionar aquest producte com un adob natural que redueix els residus i l’emissió de gasos d’efecte hivernacle. La campanya també pretén informar a la ciutadania del tractament que reben els residus després de passar pel contenidor i dels beneficis que se n’obtenen.

Visita a Can Barba
Precisament per donar a conèixer a la ciutadania on van a parar els residus orgànics que se seleccionen a la ciutat, l’Ajuntament de Rubí i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental han organitzat una visita guiada a les instal·lacions de la planta de compostatge de Can Barba el dissabte, 16 de març. La sortida s’ha programat a les 10:00h des de l’Escardívol. Les inscripcions per a participar en aquesta activitat gratuïta s’han de fer a través del Telèfon Verd 900 130 130 (93 699 98 01 si es truca des d'un mòbil).

Amb aquestes dues activitats es vol donar a conèixer a la ciutadania la importància de seleccionar els residus orgànics, així com el fet que aquesta recollida segregada es dugui a terme correctament. I és que el fet que materials com el plàstic, el metall o altres tipus de residus es llancin al cubell de l'orgànica no només fa minvar la qualitat del compost, sinó que dificulta enormement el procés de compostatge. La bona qualitat del compost depèn d'aquesta bona selecció dels residus.