Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els rubinencs opinen sobre com ha d'ésser la plaça que volen El segon taller participatiu tindrà lloc aquest dissabte, 31 de gener, a partir de les 10 h a l’edifici Rubí +D. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els rubinencs opinen sobre com ha d'ésser la plaça que volen

El segon taller participatiu tindrà lloc aquest dissabte, 31 de gener, a partir de les 10 h a l’edifici Rubí +D.
Diverses han estat les propostes realitzades pel centenar dels ciutadans que han participat en la primera de les sessions del Taller de deliberació que s’està duent a terme dintre del Procés participatiu de reforma de la plaça del Doctor Guardiet. Aquest dissabte 31 de gener es farà l’altra part d’aquest taller en una segona sessió que tindrà lloc a partir de les 10 h a l’edifici Rubí +D i que es troba també oberta a la totalitat de la ciutadania.

Si a la primera sessió del taller, els ciutadans participants han hagut de definir la seva plaça ideal, es a dir, com volen que sigui aquesta nova plaça que es farà; en la sessió de dissabte, els ciutadans que acudeixin a aquesta segona sessió hauran d’elaborar i debatre les propostes per al disseny de la futura plaça, es a dir, es concretarà el programa d’usos al qual s’hauran d’ajustar els arquitectes que presentin els projectes a partir del pròxim mes de febrer.

A més d’aquest taller adreçat a la ciutadania de forma genèrica, també s’han fet altres taller sectorials durant aquest mes de gener en què han participat sectors específics de ciutadans, com les associacions de comerciants, el Consell de la Gent Gran i El Consell dels Infants: Les conclusions estretes d’aquests tallers sectorials seran presentades i posades en comú en el pròxim taller deliberatiu del dissabte 31 de gener.

Amb els diferents avantprojectes presentats pels arquitectes, la Comissió Cívica, formada per les entitats i associacions afectades per les obres i usos de la plaça (AVV. Centre, Associació de Sant Galderic, Esbart Dansaire de Rubí, Rectoria, les associacions de comerciants de la zona centre i els partits polítics) farà el seguiment i es concretarà en una exposició final durant el mes de març, en la qual la ciutadania votarà el projecte que consideri més adient per la plaça del Doctor Guardiet que serà executat l’any 2010.

De tota manera, hi ha alguns condicionants tècnics que es tindran en compte durant tot el procés participatiu i que limitaran les possibilitats de la nova plaça, com ara la inviabilitat econòmica de la construcció d’un aparcament soterrat, ja què, la fonamentació de l’església de Sant Pere, els serveis existents als subsòl (gas, llum, aigua) i el col•lector d’aigües residuals del carrer de la Riera, limiten molt l’espai disponible i n’eleven tant els costos que desaconsellen la seva construcció.

Tot i que no és necessària fer una inscripció prèvia, els ciutadans que vulguin acudir a la segona sessió de dissabte se’ls recomana que s’inscriguin a través de la pàgina web del procés (www.rubi.cat/guardiet) i del bloc (http://www.rubiguardiet.cat/). També es pot enviar una missatge a l’adreça de correu electrònic participació@ajrubi.cat o trucar al Departament de Participació Ciutadana (tel. 93588 70 00).

Més informació