Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els rubinencs i rubinenques recorren 142 quilòmetres contra la violència de gènere Un total de 137 persones participen en la nova activitat Mou-te contra la violència de gènere el dia de la lectura del manifest. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els rubinencs i rubinenques recorren 142 quilòmetres contra la violència de gènere

Un total de 137 persones participen en la nova activitat Mou-te contra la violència de gènere el dia de la lectura del manifest.
Un total de 137 persones van participar en l’activitat central del Dia contra la violència de gènere d’aquest any, Mou-te contra la violència de gènere, durant la qual han recorregut 142 kilòmetres. L’activitat ha consistit en un recorregut de 400 metres d’anada i tornada a la rambla del Ferrocarril que els participants, 83 dones i 54 homes, han fet caminant, passejant o patinant per deixar palès el seu rebuig contra la violència contra les dones.

Paral·lelament, l’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha participat en la Lectura del manifest que s’ha fet a la mateixa rambla, i que, davant d’unes 300 persones, han llegit els representants dels diferents sindicats de l’Ajuntament de Rubí (CCOO, UGT i Sindicat de la Policia Local), ja que el consistori vol implicar a tots els agents socials del municipi i cada any es convida a diferents representants de la nostra ciutat.

A més, en els actes de recollida de signatures a favor del manifest organitzades durant la passada setmana per les entitats i associacions de veïns als barris de la ciutat, així com en diversos espais municipals, s’han recollit un total de 1.596 firmes, de les quals 140 corresponen a comerços de la ciutat, 944 a dones i 512 a homes, que han mostrat la seva adhesió rubricant aquest manifest.

La resta d’actes de la setmana passada també ha comptat amb la participació d’un bon nombre de ciutadans i ciutadanes, ja què un total de 136 persones van assistir a les sessions de cinefòrum i a la conferència sobre la misogínia.

Dintre dels actes d’aquesta commemoració, avui dilluns 22 de novembre i demà dimarts 23 hi haurà la tertúlia literària de lectura fàcil Onada de calor de René Appel amb l’escriptora rubinenca Montse Flores a les 19 h a la sala de presentacions del Racó del Llibre Jove; i també avui s’emet el programa de Ràdio Rubí especial Les Divines.

A més, el pròxim dijous 9 de desembre es presentaran els projectes de l’alumnat dels IES de Rubí per al Concurs Creactiva’t i es farà el lliurament de premis, en l’acte que tanca les activitats organitzades pel consistori per aquesta commemoració.