Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els rubinencs i rubinenques omplen els carrers de la ciutat durant els quatre dies de la Festa Major d’aquest any Els espectacles musicals tornen a ser els més multitudinaris. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els rubinencs i rubinenques omplen els carrers de la ciutat durant els quatre dies de la Festa Major d’aquest any

Els espectacles musicals tornen a ser els més multitudinaris.
Els ciutadans i ciutadanes han tornat a omplir un cop més carrers, places i tots aquells espais, com el nou amfiteatre del Castell o la plaça de Catalunya, on s’han celebrat alguna de les més de 170 activitats que s’han organitzat al llarg dels quatre dies de Festa Major, que ahir va acabar amb el tradicional Piromusical de l’Escardívol.

Per la regidora de Cultura, Neus Muñoz, aquesta edició de la Festa Major “ha estat molt positiva i marcada per un ambient d’optimisme i de convivència entre la ciutadania” i ha servit “per consolidar alguns dels espais que ja s’utilitzaven, com l’Escardívol i la rambla del Ferrocarril, i altres de nous, com l’amfiteatre del Castell i la plaça de Catalunya”. De fet, aquests dos nous espais han estat omplerts en cadascuna de les actuacions que s’han celebrat, com l’espectacle inaugural o el nou espectacle de l’Esbart Dansaire, on s’han ocupat les 1.500 places disponibles, la qual cosa, segons la regidora, “converteix aquest espai en un lloc idoni per espectacles de gran format, que l’any vinent podria ampliar la seva capacitat”. Així mateix, la recuperació de la plaça de Catalunya, com un dels espais centrals de la festa amb el festival “Revival 60’s” i el ball de saló, ha servit per recordar a molts rubinencs i rubinenques l’antic envelat que acollia els balls d’estiu a la ciutat durant el segle passat.

Tot i que les xifres de participació definitives encara no es coneixen, com sempre, un dels espectacles amb més participació ha estat el concert per a joves, a càrrec de Macaco aquest any, que es va celebrar el passat diumenge a l’Escardívol i al qual van assistir al voltant de 20.000 persones, segons dades de la Policia Local. La resta de nits a l’Escardivol ha comptat amb la participació d’unes 12.000 persones en les activitats de la nit de dissabte i d’unes 9.000 durant la nit de diumenge.

Una altra de les característiques d’aquesta edició de la Festa Major ha estat la gran rellevància que ha tingut la música amb una important presència d’aquesta manifestació en la majoria d’espais i amb les actuacions de nombrosos grups i artistes locals. Així, tant la plaça d’Anselm Clavé, amb els els vermuts musicals, com el CEIP Pau Casals amb una important oferta per als joves, han registrat importants afluències de públic durant les seves activitats.