Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els rubinencs aprenen a aprofitar els aliments sobrants del Nadal a través d’un curs de cuina contra el malbaratament alimentari Durant el taller, inclòs a la IV Setmana Europea de la Prevenció de Residus, s’han posat en pràctica diverses receptes culinàries. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els rubinencs aprenen a aprofitar els aliments sobrants del Nadal a través d’un curs de cuina contra el malbaratament alimentari

Durant el taller, inclòs a la IV Setmana Europea de la Prevenció de Residus, s’han posat en pràctica diverses receptes culinàries.
Prop d’una vintena de persones han participat aquest dimarts al curs de cuina d’aprofitament que l’Ajuntament de Rubí ha organitzat en el marc de la IV Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Durant la sessió es van difondre diverses receptes nadalenques contra el malbaratament alimentari, que busquen evitar llençar allò que no ens mengem. I és que l’objectiu del taller és mostrar als participants com es poden aprofitar aquells aliments que sovint acaben a la brossa, ja sigui perquè es fan malbé o perquè els rebutgem per considerar-los no “consumibles”.

Durant el curs, els participants van aprendre a cuinar piruletes salades amb formatge, canapès de pa de motlle enrotllat fets a base de les salses, patés i sobrassades que ens sobren als àpats nadalencs, infusions de pinya elaborades amb les peles d’aquesta fruita i bombons de pinya amb ametlles i blat de moro. També es van mostrar tècniques per decorar els plats amb espècies i es van donar consells sobre com aprofitar altres aliments.

El curs, que forma part de la campanya “Si recicles bé, tothom estalvia”, a la qual Rubí s’hi ha adherit recentment, es repetirà el dissabte, 15 de desembre. Aquesta nova sessió, emmarcada a la Fira de Nadal, tindrà lloc de 10:30h a 12:30h. Els interessats a participar-hi s’han d’inscriure al Telèfon Verd – 900 130 130 (93 699 98 01 si es truca des d’un telèfon mòbil).