Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els propietaris de la segona fase de pisos de protecció oficial de Sant Jordi Parc reben les seves claus La promoció està composta per 40 habitatges que s’afegeixen als 15 de la primera fase al mateix barri. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els propietaris de la segona fase de pisos de protecció oficial de Sant Jordi Parc reben les seves claus

La promoció està composta per 40 habitatges que s’afegeixen als 15 de la primera fase al mateix barri.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha participat en el lliurament oficial de les claus dels 40 pisos de protecció oficial construïts a Sant Jordi Parc. A l’acte van assistir també Ramón Torra, conseller delegat de l’Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL) i gerent de la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i el regidor d’Ecologia Urbana, Manuel Velasco.

Les obres d’aquesta promoció van començar al gener de l’any 2009. Està formada per dos edificis i un total de 55 pisos, situats al carrer Cati Curet. Durant l’acte, es van lliurar les claus de la segona fase, el més gran dels dos edificis amb un total de 40 habitatges. Aquestes vivendes tenen una superfície d’entre 56 i 60 metres quadrats i un preu que, segons la distribució oscil·len entre els 123.000 i els 150.000 euros, amb la plaça de pàrking inclosa. Tots els pisos tenen dos habitacions i un bany.

L’alcaldessa va recordar que feia molts anys que no es feien vivendes de protecció oficial. Un dels motius és la falta de sòl disponible. Aquesta situació, segons Carme Garcia, millorarà amb el desenvolupament del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. En la mateixa línia, l’alcadessa va defendre la construcció d’habitatges en regim de venda com els que s’han lliurat. “La gent vol tenir la seva casa, és la seva propietat, el seu capital”, va afirmar. Això no vol dir que no es construeixin habitatges en regim de lloguer.

Ramón Torra, va lloar l’actuació de l’Ajuntament. “Els municipis tenen competències limitades en matèria d’habitatge, malgrat això, l’Ajuntament ha tirat endavant”, segons Torra. El responsable de l’IMPSOL, que ha participat en la construcció, va destacar que aquest tipus d’iniciativa milloren la qualitat de vida dels ciutadans. I per la seva part, Manuel Velasco va desitjar que els nous propietaris gaudeixin de les seves propietats.

Altres promocions de pisos protegits

Amb aquets acte, es tanca el lliurament de pisos de la promoció de Sant Jordi Parc. En tot cas, encara hi ha d’altres iniciatives en aquest sentit en marxa. D’una banda, a Can Sant Joan estan en procés 33 pisos de protecció oficial en règim de lloguer. D’altra, a la Zona Nord, al carrer Lepant, s’hi construeixen 68 pisos més: 22 pisos de lloguer promoguts per PROURSA i 46 en règim de venda promoguts per l’IMPSOL.