Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els projectes FEOSL superen el percentatge d’ocupació previst Entre el 9 i el 16 de novembre no es podrà estacionar en una banda del carrer de Santa Teresa per les obres de l’amfiteatre del Castell. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els projectes FEOSL superen el percentatge d’ocupació previst

Entre el 9 i el 16 de novembre no es podrà estacionar en una banda del carrer de Santa Teresa per les obres de l’amfiteatre del Castell.
Fins ara, els projectes finançats pel Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) han generat ja un 115,2% de l’ocupació total inicialment compromesa per les empreses adjudicatàries. A més, el 58,82% de la nova ocupació s’ha tramitat a través del Servei d’Inserció de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica i Social (IMPES).

El camp de futbol de Can Rosés ja disposa del nou sistema de reg, el pavelló de La Llana compta amb la nova climatització i la fibra òptica ha arribat fins a aquest equipament. Aquests són alguns dels projectes finançats pel FEOSL que ja s’han executat. La resta de les 19 obres iniciades durant aquest any han d’estar acabades abans del 31 de desembre.

Es comencen a instal·lar els bancs de l’amfiteatre

La construcció del nou amfiteatre per a usos culturals del Castell ja es troba en el seu últim tram d’execució. Després que ja s’hagi dut a terme el formigonat de l’amfiteatre, la segona setmana de novembre es començaran a instal·lar els bancs de colors. Aquestes estructures prefabricades requereixen un transport especial per ser traslladades fins al recinte d’obra, degut a les seves grans dimensions.

Per facilitar l’accés dels tràilers que transportaran aquests elements prefabricats fins a la zona on s’han d’instal·lar, entre el 9 i el 16 de novembre no es podrà estacionar al lateral dret del carrer de Santa Teresa, en direcció al Castell. Agents de la Policia Local acompanyaran aquests vehicles de gran tonatge al seu pas per Rubí, regulant el trànsit quan sigui necessari.

Un cop s’hagin col·locat els bancs de colors, es farà la instal·lació de l’enllumenat a la zona de l’amfiteatre. Pel que fa a l’Arborètum, es col·locarà el sistema de reg i, posteriorment, tindrà lloc la plantació de l’arbrat, possiblement a finals de novembre.

Pràcticament tots els projectes de millora de centres esportius, els d’innovació i noves tecnologies, els d’estalvi i eficiència energètica i el projecte d’adequació i millora de la Finca Font del Ferro ja estan acabats o a punt de finalitzar-se.

Així, pel que fa als centres esportius, ja s’ha instal·lat el sistema de reg al camp de futbol de Can Rosés i els usuaris ja estan utilitzant els nous vestuaris dels camps de futbol de Can Fatjó i del 25 de Setembre. La reforma de la zona esportiva de Can Mir està a punt de finalitzar, ja que en aquests moments s’està fent el mur i la rampa de formigó que donarà entrada al camp situat a una cota més elevada i es començaran a reposar aquelles parts de la tanca perimetral que requereixen millores. Per últim, també ja s’ha instal·lat el nou sistema de calefacció a la pista del complex esportiu de La Llana on, un cop es disposi del subministrament de gas, es comprovarà que tot funcioni correctament.

Noves instal·lacions tecnològiques

En l’àmbit de les noves tecnologies, ja han entrat en funcionament les càmeres de seguretat als carrers de Sant Isidre i Sant Miquel amb l’objectiu de regular el trànsit en aquestes zones de vianants i s’ha dotat el nou edifici de serveis municipals del carrer de Narcís Menard i la Biblioteca del carrer d’Aribau de la infraestructura necessària per a la connexió de telèfon i internet. Les tres fases d’ampliació de la fibra òptica ja han superat el gruix més important de les obres. En el tram que uneix l’IMPES amb el Mercat ja s’ha començat a fer l’estesa de cable. Els altres dos trams estan més avançats: només queda per fer les connexions de les fibres i comprovar que d’un extrem a l’altre no hi hagi interferències.

Els dos projectes d’eficiència energètica estan pràcticament enllestits. Pel que fa a la reforma de les instal·lacions de climatització de l’edifici Rubí+D, en aquests moments només queden pendents petits serrells, com ara col·locar filtres a les finestres i connectar les parts del sistema antic de climatització que s’han conservat a la nova instal·lació. I respecte el projecte per a la millora de l’eficiència energètica a diversos equipaments públics només s’han d’acabar de col·locar alguns modelitzadors de consum elèctric que permeten augmentar l’eficiència elèctrica.

El projecte d’adequació de la Finca Font del Ferro és una altra de les obres finançades pel FEOSL que ja s’han acabat. Ja no hi ha operaris treballant-hi, ja que només queda pendent que els operaris de FECSA ampliïn la potència de l’escomesa. L’Escardívol, en canvi, no estarà enllestit fins al desembre. Els treballadors han abordat diferents actuacions a la vegada, però encara no n’hi ha cap de finalitzada, ja que les obres avancen en paral·lel.

Respecte als projectes de millora ambiental, n’hi ha un que està pràcticament acabat. Es tracta del que ha d’estabilitzar el talús del marge dret de la riera de Can Solà. L’obra ja està acabada i només queda pendent la plantació d’hidrosembra, que és previst que es faci durant el mes de novembre, l’època en què comencen les pluges. Pel que fa a les franges forestals, la de Castellnou està totalment acabada i a la de Sant Muç només li queda un 10%. En aquests moments, els operaris estan treballant a la franja de Can Tapis i a la de Can Serrafossà. En el cas del projecte d’intervenció paisatgística al Torrent de Can Solà (Torrentó de Can Mir), en aquests moments s’està actuant a la zona del carrer d’Alva Myrdal. El desbrossament és previst que acabi a finals d’octubre o principis de novembre i que, aleshores, es comencin a condicionar els accessos al torrentó.

Les dues obres de major magnitud seran les últimes a finalitzar. D’una banda, la construcció de l’amfiteatre i el parc que envoltarà el Castell i, de l’altra, l’entorn de La Llana, que és previst que a principis de novembre s’enllesteixin els sistemes de contenció.