Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Premis al Civisme es lliuraran aquest diumenge en el marc dels Vermuts Musicals d'El Pinar Landry el Rumbero oferirà un recital de nadales tradicionals versionades en clau de rumba https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els Premis al Civisme es lliuraran aquest diumenge en el marc dels Vermuts Musicals d'El Pinar

Landry el Rumbero oferirà un recital de nadales tradicionals versionades en clau de rumba
El proper diumenge, 15 de desembre, es farà públic el projecte guanyador de la 8a edició dels Premis al Civisme, que convoca l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu de reconèixer les millors iniciatives que continguin una acció cívica i participativa engegada o executada el 2013. L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc al nou Espai 1413 del Centre Cívic d’El Pinar, en el marc dels Vermuts Musicals que organitza mensualment el Pla de Desenvolupament Comunitari del barri.

El grup musical Landry el Rumbero serà l’encarregat de posar música a la trobada a partir de les 12 h. La formació presentarà el seu segon treball, Les cançons i els poemes de Nadal, que revisa nadales de tota la vida, temes propis i alguna sorpresa, tot passat pel sedàs de la rumba catalana. L’àlbum està produït per Sicus Carbonell, líder de Sabor de Gràcia, i compta amb els arranjaments de David Torras, del grup Ai, Ai, Ai. A les 13 h, el concert s’aturarà per donar pas al lliurament dels Premis al Civisme, presidit per l’alcaldessa, Carme García Lores. A les 13.30 h, s’iniciarà el tradicional vermut.

Un total de nou projectes opten a aquesta edició dels Premis al Civisme:
  • Intercanvi generacional: Concert de nadales a la residència de l’Escola Rivo Rubeo i la residència Conxita Valls
  • Rubiclac de l’AMPA del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol
  • Experiència compartida a l’Hort de la Lina de l’Escola Montessori
  • Aula 25. Especial d’educació i cultura de l’Escola 25 de Setembre
  • La cohesió social, un fet de l’AMPA de l’Escola Montessori
  • Millorem el nostre barri entre tots de l’Associació de Veïns Segle 21
  • Celebració del dia del Dret dels Infants de l’Associació Compartir-Grup Social Maristes
  • Assetjament juvenil de l’Aula Jove
  • Recuperació de la Font de Sant Muç de l’Associació Rubí d’Arrel

Entre aquests projectes, el jurat ha escollit un guanyador, que s’endurà 1.000 euros de premi, i un segon i tercer classificats, que rebran un diploma de reconeixement. La seva identitat es coneixerà durant l’acte d’aquest diumenge.

L’any passat, la iniciativa premiada va ser Casal Rubí, presentada pel Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC).

Setmana cívica

Coincidint amb el pròxim lliurament dels Premis al Civisme, l’Associació Compartir-Grup Social Marista ha celebrat aquesta setmana diverses activitats relacionades amb aquesta temàtica. Els més menuts han fet neteja de jardins, un contacontes i una gimkana del civisme. Durant aquests dies, també han posat en marxa una bústia de suggeriments per recollir propostes de millora per al barri, i han repartit tríptics d’informació sobre reciclatge. Pel que fa als usuaris més grans de Compartir, han treballat en la realització d’un pessebre destinat al Centre Cívic d’El Pinar.