Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els portaveus municipals comproven in situ les mesures correctores que TMA Grupo Sánchez ha aplicat a Can Carreras per acabar amb les males olors L’Ajuntament restringirà el pas de camions de més de 12 metres pel camí d’Ullastrell a partir de prinicipis de juliol. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els portaveus municipals comproven in situ les mesures correctores que TMA Grupo Sánchez ha aplicat a Can Carreras per acabar amb les males olors

L’Ajuntament restringirà el pas de camions de més de 12 metres pel camí d’Ullastrell a partir de prinicipis de juliol.
El regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, acompanyat dels portaveus dels diferents grups municipals, va visitar dimecres la planta d’ensacat de compost de Can Carreras per comprovar les mesures correctores que TMA Grupo Sánchez ha aplicat per eliminar les males olors que es desprenen d’aquesta activitat. A principis de juny, l’Ajuntament va requerir a l’empresa que dugués a terme les accions pertinents per acabar amb les pudors, que generen moltes molèsties als veïns de la zona.

Durant la visita, els responsables de TMA Grupo Sánchez van mostrar al regidor i als portaveus el nou sistema de xemeneies que han instal·lat a la planta per minimitzar les olors i els van explicar que, segons els tècnics que han muntat aquest sistema, les olors aniran desapareixent paulatinament. Tant Velasco com els diferents portaveus van comprovar que actualment no emanen males olors de la planta d’ensacat, tot i que sí que es desprèn una olor intermitent de l’abocador. Precisament, ahir a la tarda es va detectar un nou brot d’olors provinents de Can Carreras.

Tenint en compte que les olors no han desaparegut del tot, l’Ajuntament tornarà a posar-se en contacte amb l’Agència de Residus de Catalunya i la Direcció de Qualitat Ambiental de la Generalitat per informar-los de la persistència de les olors i requerint-los que vetllin i facin un seguiment d’aquesta qüestió.

Recordem que, durant la trobada mantinguda el passat 11 de juny, el consistori es va comprometre a reforçar el servei d’atenció als veïns i la setmana passada, aquests van rebre una carta amb un telèfon (93 588 70 92) i una adreça de correu electrònic (cancarreras@ajrubi.cat) perquè facin arribar a l’Ajuntament qualsevol queixa relacionada amb les molèsties que provoca l’abocador de Can Carreras. En la primera setmana de posada en funcionament d’aquest servei s’han rebut 19 comunicacions per part dels veïns de la zona.

Restricció del pas de camions de més de 12 metres a partir del juliol
El Camí Vell d’Ullastrell és una via urbana que uneix el centre urbà de la ciutat amb les urbanitzacions de la zona oest i la carretera C-243 (carretera de Terrassa a Martorell). L’increment demogràfic de població a les urbanitzacions, els dos centres d’ensenyament i les activitats extractives de la zona fan que aquesta via hagi tingut un augment important de la mobilitat, tant de vehicles de gran tonatge i dimensions com d’autocars escolars i urbans i turismes.

Amb l’objectiu de regular i obtenir un equilibri en l’ús d’aquesta via urbana entre tots els seus usuaris (turismes, camions i autobusos - autocars, etc.) i per tal de dur a terme una prevenció eficaç d’accidents, a través de les competències que la legislació vigent en matèria d’ordenació del trànsit li atorga a l’Ajuntament de Rubí, a partir del mes de juliol es restringirà el pas dels vehicles amb una llargada superior als 12 metres pel camí d’Ullastrell.

Per tal d’atendre certes excepcions de subministrament i de serveis a la zona de les urbanitzacions i a les empreses ubicades al Camí Vell d’Ullastrell, es mantindrà una línia d’autoritzacions per a la circulació de vehicles que superin aquesta longitud. Aquestes autoritzacions tindran un caràcter d’excepcionalitat i hauran de ser justificades i sempre i quan no es pugui dur a terme aquest tipus de transport amb un camió de dimensions inferiors.

Totes les empreses que operen a la zona rebran al llarg d’aquesta setmana una carta on se’ls explica aquesta restricció de pas i on se’ls faciliten els contactes per poder sol·licitar les autoritzacions excepcionals de pas que s’atorgaran a l’Oficina d’ocupacions de l’espai públic, telèfon 93 588 70 00 (ext. 8057), de 9:00 a 13:00 hores, ubicada a la carretera de Terrassa, 116, 1a planta. Fora de l’horari d’atenció al públic es podran adreçar a la Policia Local, telèfon 93 588 70 92, a la carretera de Terrassa, 118.