Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els participants a la segona edició del projecte Barris al dia valoren el procés amb un notable Representants d’entitats i ciutadans a títol individual han consensuat les actuacions de manteniment de l’espai públic prioritàries a cada districte https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els participants a la segona edició del projecte Barris al dia valoren el procés amb un notable

Representants d’entitats i ciutadans a títol individual han consensuat les actuacions de manteniment de l’espai públic prioritàries a cada districte
Els rubinencs i rubinenques que han participat a l’edició 2014 de Barris al dia han valorat molt positivament el procés participatiu vinculat a aquest projecte. Concretament, l’han puntuat amb un 7,62 sobre 10. Amb aquesta iniciativa, una de les accions del Pla de mesures anticrisi 2014, el Consistori ha buscat la implicació d’entitats i ciutadans a l’hora de decidir la gestió dels 400.000 euros que es destinaran a realitzar diverses actuacions de manteniment als barris.

En la primera jornada participativa, celebrada el 24 d’abril, representants d’entitats i ciutadans a títol individual van conèixer les prop de 180 actuacions de manteniment proposades per l’Ajuntament i van plantejar més de 140 propostes d’actuació. A la segona sessió, que va tenir lloc el 27 de maig, els assistents van debatre quines són les actuacions de manteniment de l’espai públic prioritàries a cada districte de la ciutat.

Un cop finalitzada la segona jornada participativa, part dels assistents van contestar un qüestionari d’avaluació del projecte. Un total de 43 persones van respondre l’enquesta. La puntuació mitjana de tots els paràmetres que s’han avaluat sobrepassa el 7.

Un dels aspectes més ben valorats (8,48) ha estat el fet de tenir l’oportunitat d’expressar lliurament les seves opinions. També s’ha puntuat amb bona nota (7,48) la informació tècnica rebuda, que consideren que ha estat clara i suficient per al desenvolupament del debat, així com l’explicació dels objectius del projecte, que creuen que s’han exposat amb claredat (7,58).

Segons els participants, les convocatòries es van enviar amb prou antelació (7,26) i la durada de les sessions ha estat suficient per debatre el contingut treballat (7,20). També consideren que la dinàmica de treball en grups ha estat adient per al desenvolupament de la sessió (7,18).

Més de la meitat dels participants a Barris al dia 2014 (55,81%) ja havia pres part a la primera edició del projecte.

Calendari del projecte
Aquests mesos de juny i juliol, l’Ajuntament està sol·licitant els pressupostos de les obres que s’han de realitzar a les empreses constructores. Després de valorar les ofertes presentades, al setembre és previst que es contractin les diferents obres que han prioritzat els ciutadans. Els treballs es preveu que comencin a l’octubre i que finalitzin al desembre.