Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els nous membres del Consell dels infants de Rubí es presenten a l’alcaldessa Els nens i nenes defensen davant Carme Garcia la seva proposta de Camins escolars. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els nous membres del Consell dels infants de Rubí es presenten a l’alcaldessa

Els nens i nenes defensen davant Carme Garcia la seva proposta de Camins escolars.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha rebut als nous membres del Consell dels infants de la ciutat en la primera sessió plenària d’aquest curs 2010-2011. Aquest any escolar, un total de 29 consellers i conselleres de 10 a 14 anys integren aquest òrgan consultiu, dels quals els de 5è i els de 1r. d’ESO participen per primera vegada en aquest consell.

Durant l’acte, a més de fer un recordatori de les funcions dels membres del consell, els nens i nenes han presentat a l’alcaldessa la seva proposta pel projecte pilot dels Camins escolars que l’Ajuntament està elaborant per establir zones al voltant de tres centres de la ciutat (Schola, Pau Casals i Nostra Senyora de Montserrat) amb diferents punts de trobada per tal que puguin anar i tornar de l'escola. El projecte, que està acabant de dissenyar Milà Arquitectes, inclou quatre propostes de senyalització d’aquestes rutes de les quals els consellers/es han escollit la segona de les propostes, que porta per nom llapis de colors, i que van defendre davant de l’alcaldessa, a qui també van explicar el procés de participació i deliberació que han seguit per escollir la proposta de disseny que millor identifica aquests camins escolars.

Per acabar, els consellers han explicat la trobada territorial de Consells d’Infants, organitzada a Tona amb el suport de l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona, en què van participar sis membres del consell, i les propostes de treball d’aquest any durant el qual els integrants del consell aprofundiran en el coneixement de la nova Llei dels drets i les oportunitats en la infància i l'adolescència aprovada pel Parlament de Catalunya al maig d’aquest any.


L’última sessió del Consell dels Infants, que es reuneix aproximadament cada quatre mesos, es va celebrar el passat mes de juny.