Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els nens i les nenes de la ciutat estrenaran la plaça Doctor Guardiet per Carnaval Una tisorada infantil i altres activitats, a la plaça la Matinal de diumenge. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els nens i les nenes de la ciutat estrenaran la plaça Doctor Guardiet per Carnaval

Una tisorada infantil i altres activitats, a la plaça la Matinal de diumenge.
La Matinal de Carnaval del pròxim diumenge 6 de març portarà el Carnaval a la nova plaça Doctor Guardiet de la mà dels nens i nenes que assistiran a les activitats que s’organitzaran aquest dia, un del més participatius d’aquesta festa popular en la qual l’any passat van participar al voltant de 15.000 persones en les diferents activitats organitzades per tota la ciutat. La plaça del Doctor Guardiet es vestirà així de Carnaval pels nens i nenes rubinencs, a partir de les 11.30 h amb propostes diverses com un circuit de cotxes antics pels petits i bicis balanç pels més atrevits, jocs inflables, un espectacle de ball infantil i una tisorada col·lectiva per donar la benvinguda a la nova plaça.

Del 3 al 9 de març, un Carnaval d’art

Aquesta ha estat una de les activitats que la regidora de Serveis Socioculturals, Neus Muñoz, ha presentat a l’Ateneu, on també s’ha inaugurat l’exposició de Cartells de Carnavals, entre els quals hi havia el guanyador d'aquest any “Pintando el Carnaval”. Neus Muñoz ha dit que s’ha escollit aquest any l’art com a tema “per tal d’apropar aquesta manifestació cultural a la ciutadania, aprofitant que a la nostra ciutat hi ha un conjunt d’artistes molt divers i un projecte expositiu general que s’està reforçant”. “Hem volgut – ha assegurat la regidora- que la festa de Carnaval, una de les més participatives de la ciutat, s’afegeixi a aquesta tasca divulgativa”.

La primera de les activitats, s’iniciarà el dijous gras amb el tradicional Concurs de Truites que organitza el Mercat Municipal (3 de març a les 19 h) que inclourà la posterior degustació popular per a tots els assistents. Els participants hauran de portar les truites el mateix dia a la parada 24 del Mercat de 17 a 19 h i les tres millors truites tindran un premi en vals de compra per valor de 100 € el 1r premi, 50 € el 2n premi i 30 € el 3r premi

Aquest mateix dia, a partir de les 19.30 h, s’inaugurarà l'exposició de les màscares participants en el 24è Concurs de Màscares que organitza l'Escola d’Art EDRA, en què participen alumnes dels tallers de l’escola que elaboren una màscara per participar en aquest concurs, que també està obert a la resta de la població. L’any passat, la mostra va incloure un total de 143 màscares a concurs.

La mostra es podrà visitar des del 3 al 25 de març, de dilluns a dijous des de les 18 a les 21 hores en l’espai polivalent del vestíbul de l'antiga biblioteca a l'Escardívol. També, durant aquests mateixos dies, hi haurà una projecció digital de totes les màscares a l'aparador de La Botiga de Rubí - Oficina de Turisme.

La Rua i el Concurs de Comparses

La Rua de Carnaval de dissabte 5 de març a partir de les 19 h, on a més es celebra el Concurs de Comparses de Carnaval pel qual les comparses encara es poden inscriure fins al pròxim 25 de febrer, és l’altre gran esdeveniment del Carnaval. La cercavila d’aquest any s’iniciarà a la plaça Pere Aguilera i conclourà a la de Salvador Allende, on es farà el Pregó del rei Carnestoltes cap a les 20.30 h a l’envelat de Carnaval que s’instal·larà a la plaça. Posteriorment, es procedirà al lliurament dels premis a les comparses guanyadores i hi haurà un ball de Carnaval especialment per joves a partir de les 23 h.

A més de les activitats de benvinguda a la plaça Doctor Guardiet de la Matinal de diumenge 6 de març, hi haurà altres activitats pels carrers de la ciutat per on passarà la Rua infantil de Carnaval que començarà a les 12 h a la plaça de Pere Aguilera, com tallers de maquillatge, disfresses, jocs tradicionals i l’activitat “Pinta la sardina de Carnaval”, a la plaça de Catalunya, o jocs inflables a la Rambla del Ferrocarril, on conclourà la cercavila infantil.

L’enterrament de la sardina, el dimecres 9 de març, posarà el punt final a la festa del Carnaval 2011, amb la concentració del seguici fúnebre (18 h) a la plaça Pearson, on la companyia Cremallera Teatre explicarà la història del Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma, i des d’on sortirà la cercavila per anar fins a l’Escardivol, per posar el punt i final amb la cremada de Sa Majestat Carnestoltes.

Més informació.