Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els membres del Consell dels Infants de Rubí es preocupen pel civisme i la seguretat viària L’alcaldessa, Carme Garcia, va presideix el darrer plenari d’aquest òrgan participatiu pel curs 2009-2010. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els membres del Consell dels Infants de Rubí es preocupen pel civisme i la seguretat viària

L’alcaldessa, Carme Garcia, va presideix el darrer plenari d’aquest òrgan participatiu pel curs 2009-2010.
La darrera sessió plenària del Consell dels Infants de Rubí del curs 2009-2010 es va celebrar ahir. L’alcaldessa, Carme Garcia, va presidir aquesta trobada a la qual els consellers van posar de manifest els seus interessos. El civisme i la seguretat viària, van ser dos dels temes més destacats, però també van demanar informació sobre els pressupostos i van planificar les trobades per al pròxim curs.

L’alcaldessa va parlar amb la dotzena de consellers presents al darrer plenari del curs del procés de confecció dels pressupostos municipals. Ho va fer en veure l’interès dels infants en aquest tema i, en la mateixa línia, el Consell va acordar treballar aquest aspecte cada any.

D’altra banda, els consellers es van comprometre amb el civisme. Desprès d’escoltar l’explicació dels agents cívics i d’expressar els seus dubtes, els infants van assumir la difusió dels valors cívics com un mandat del propi consell. Les seves preocupacions van girar al voltant de l’ús dels espais públics, la neteja dels carrers o el manteniment del mobiliari urbà.

A més, els consellers estan participant activament en la nova senyalització dels camins escolars amb el disseny d’un logotip per al projecte. L’alcaldessa els va suggerir que incloguin el lema “Jo soc de Rubí” per cuidar el sentiment de pertinença a la ciutat, una proposta que va ser ben rebuda pel Consell.

El Consell dels Infants, que es reuneix amb l’alcaldessa cada quatre mesos aproximadament, va cloure així el curs 2009-2010 a la sala de Plens de l’Ajuntament, però abans van fer una planificació del pròxim curs. Els consellers han previst la participació d’una delegació a la Trobada de la Xarxa de Participació Infantil de la Diputació de Barcelona a l’octubre i s’han compromès a continuar amb la feina l’any vinent.