Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els establiments de restauració de Rubí creen el projecte solidari Restaurants Amics L’Ajuntament recolza aquesta iniciativa que permetrà millorar les condicions de persones en risc de vulnerabilitat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els establiments de restauració de Rubí creen el projecte solidari Restaurants Amics

L’Ajuntament recolza aquesta iniciativa que permetrà millorar les condicions de persones en risc de vulnerabilitat.
Els establiments de restauració de la ciutat iniciaran una prova pilot el pròxim mes de juny per posar en marxa el Projecte solidari Restaurants Amics, impulsat per la Fundació Clariana, Entreveïns Rubí – Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV), i l’Associació de Bars i Restaurants de Rubí, amb el recolzament de l’Ajuntament de Rubí.

L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha dit, durant la presentació del projecte, que “és una bona iniciativa de la ciutat per a lluitar contra la crisi que uneix l’esforç conjunt de tres sectors claus: administració, entitats socials i establiments de restauració, i més en una època difícil com aquesta, en què l’Ajuntament atén a 13.000 persones des de Serveis Socials i hi ha més de 7.000 famílies usuàries del Banc d’Aliments”. Per Carme Garcia “donar suport a aquestes iniciatives significa sumar esforços per ajudar a totes aquestes persones amb dificultats”.

Per la seva banda, el representant de l’Associació de Bars i Restaurants de Rubí, Joan Gatx, propietari de “El Portalet”, un dels 17 establiments que participa en aquesta prova pilot, ha expressat que aquest projecte neix també “com una resposta per part dels establiments de restauració de la ciutat per impulsar ajudes per a totes aquelles famílies que ara es troben en situacions complicades”.
“El projecte Restaurants Amics - segons José Reyes, president d’Entreveïns Rubí - vol millorar l’ajuda que reben els ciutadans a través de la botiga solidària de la nostra entitat, que es nodreix del Banc d’Aliments, amb un tipus d’alimentació fresca que no poden trobar en aquest espai”.
Segons la dinamitzadora de la Fundació Clariana, Manoli Molina, aquest ”és un projecte impulsat des de la mateixa societat a través dels restaurants que volien col·laborar amb la ciutat i amb les persones que més ho necessiten, i tot i que ja hi ha 17 establiments, aprofitem per convidar a la resta de restaurants de la ciutat per adherir-se a la iniciativa”.

Menú diari per temps

Restaurants Amics s’adreça a millorar les condicions de vida de les persones de Rubí que no disposin dels recursos econòmics necessaris i es trobin en situació de vulnerabilitat i/o exclusió social, a través d’una alimentació de qualitat, equilibrada i saludable, a la qual podran accedir anant a dinar als restaurants adherits a aquesta iniciativa. Mitjançant un conveni signat per Entreveïns Rubí – ASAV i l’Associació de Bars i Restaurants de Rubí, tots els establiments de restauració de la ciutat que vulguin col·laborar en el projecte oferiran dinars de forma diària a aquestes persones a canvi del seu temps que els usuaris/es oferiran a través del Banc del Temps “Temps nostre” d’Entreveïns. Els restaurants i botigues de menjar per emportar lluiran un logotip indicatiu de la seva condició d’establiment solidari a la porta d’entrada.

En aquesta primera fase, els 17 restaurants de la prova pilot serviran un total de 180 menús mensuals a 8 persones de dilluns a divendres. Els usuaris/es del servei rebran 5 xecs gourmet a la setmana, amb què abonaran el menú al restaurant corresponent un cop consumit, per la qual cosa el restaurant no sabrà si atén a una persona inclosa en el projecte fins a l’acabament de l’àpat, per tal de preservar la dignitat de la persona.

Els destinataris d’aquest projecte són persones usuàries d’Entreveïns i de Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí, que serà qui comprovarà que accedeixen de forma expressa a seguir un itinerari d’inserció laboral individualitzat que els permeti millorar les seves condicions de vida, com es demana a la resta de persones que són usuàries del Banc d’aliments d’Entreveïns. Les persones escollides són ciutadans de Rubí en situació d’atur de llarga durada, majors de 18 anys, que necessiten una intervenció social que els doti de recursos per a la seva autonomia personal, entrenant-los en les habilitats socials necessàries per a la seva adequada integració, i ajudant-los a recuperar la seva autoestima.

Així mateix, els usuaris que acudeixen a dinar als restaurants adherits a la iniciativa es donaran d’alta en el Banc del Temps, a través del qual oferiran tots els serveis pels qual estiguin capacitats i els propietaris dels Restaurants amics podran beneficiar-se d’aquests serveis, sempre dins del marc legal del Banc del Temps basat en una relació d’amistat entre els socis del Banc. Cada menú donarà una hora del Banc del Temps als restaurants i botigues participants que podran consumir amb qualsevol dels serveis que ofereix aquest banc, que dependrà de les habilitats i especialitats de les persones que estan inscrites.