Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els dos últims concerts del 1r Festival de Blues de Rubí es duran a terme en el marc de la Festa Major Els dies 20, 21, 22, 28 i 30 de juny, la Societat Blues Rubí ha organitzat diverses actuacions a la plaça d’Anselm Clavé https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els dos últims concerts del 1r Festival de Blues de Rubí es duran a terme en el marc de la Festa Major

Els dies 20, 21, 22, 28 i 30 de juny, la Societat Blues Rubí ha organitzat diverses actuacions a la plaça d’Anselm Clavé
La Societat Blues Rubí, amb el suport de l’Ajuntament, organitza a finals de juny el 1r Festival de Blues de Rubí. Els dies 20, 21, 22, 28 i 30 de juny actuaran diverses formacions d’aquest estil musical a la plaça d’Anselm Clavé.

El festival arrencarà el divendres 20 de juny amb els concerts de The Black Snakes i de Wax & Boogie Feat. Big Dani Pérez. The Black Snakes, que actuaran a partir de les 20 h, són una formació de Barcelona nombrosa i jove, formada en el si de l'Escola de Blues, que es caracteritza per realitzar un estil de blues rural i acústic d'arrels. Wax & Boogie Rhythm Combo, una formació especialitzada en el boogie woogie dels 30, el swing dels 40 i el rythm and blues dels 50, actuaran a partir de les 22 h acompanyats del saxo tenor Big Dani Pérez, amb qui han gravat l'àlbum Everynight.

Dissabte 21 de juny s’han programat tres concerts. A les 12 h, Even Blues 4 seran els protagonistes del Vermouth de Blues. A les 20 h actuarà la Lost & Lonesome Band, els components de la qual se submergeixen en un viatge musical subjecte a vents de blues, brises de jazz i marejades de boogie. I a les 22 h serà el torn de Johnny Big Stone & Blues Workers, un trio que combina temes de west coast, jump blues i blues tradicional, aconseguint un repertori molt variat.

La jornada de diumenge 22 de juny s’iniciarà amb una conferència-concert a les 12 h, a càrrec de Big Mama Montse. Nascuda a Sant Quirze de Besora el 1963, Big Mama Montse es va iniciar al món de la música als 6 anys. Als 12 va aprendre a tocar la guitarra de forma autodidacta i va composar les seves primeres cançons. Fortament compromesa amb el blues, ha realitzat nombrosos concerts i ha cantat en diversos festivals tant a l’Estat espanyol com a França. Ha produït 16 discos i ha col·laborat en una llarga llista d’àlbums. A les 20 h, un concert de Blas Picón & The Junk Express tancarà la jornada de diumenge. Es tracta d’un trio format l’any 2011 que aposta pel costat més auster, descarnat i virulent del rhythm & blues, deixant a part floritures i escarafalls musicals per centrar-se en les vísceres d’aquest estil.

Blues per Festa Major
Els darrers dos concerts del 1r Festival de Blues de Rubí s’emmarcaran a la Festa Major de la ciutat.

Dissabte 28 de juny, a les 23 h actuarà Big Dani Pérez. Nascut a Barcelona el 1979, actualment és un dels saxofonistes més reconeguts de l’escena musical estatal en l’àmbit del jump blues, el rock & roll, el rhythm & blues i el boogie woogie.

L’última actuació del festival serà un nou Vermouth de Blues, dilluns 30 de juny a les 13 h, a càrrec de Muddy Wine Band. Es tracta d’una formació procedent de la pedrera de l’Escola de Blues de Barcelona, que ofereix un repertori que va des del blues rural a l’elèctric.