Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els desnonaments i la violència de gènere, protagonistes al Ple ordinari del mes de novembre Durant la sessió plenària també s’ha donat llum verda a una moció contrària a la reforma de la Llei de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els desnonaments i la violència de gènere, protagonistes al Ple ordinari del mes de novembre

Durant la sessió plenària també s’ha donat llum verda a una moció contrària a la reforma de la Llei de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs.
El Ple ordinari corresponent al mes de novembre ha estat un dels més curts de l’any. Això s’ha degut al gran nombre de mocions (4 de 6) que s’han presentat a través de la Junta de portaveus, és a dir, que han estat consensuades prèviament per tots els grups municipals i, per tant, no han generat debat durant la sessió plenària.

Una d’aquestes mocions feia referència als desnonaments. Entre d’altres, s’ha acordat instar el Jutjat Degà de Rubí que acordi la suspensió de les actuacions d'execució hipotecària que es porten a terme al municipi mentre no es desenvolupi una modificació de la Ley processal actual que permeti plantejar uns motius d'oposició basats en l'existència de clàusules abusives. La moció també proposa instar les entitats financeres a que paralitzin els desnonaments d’habitatge habitual per insolvència sobrevinguda mentre no entri en vigor una modificació de la Lley processal actual.

Una altra de les mocions aprovades per Junta de portaveus ha estat la d’adhesió de l’Ajuntament de Rubí al manifest elaborat per la Generalitat de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, la Federació de Municipis de Catalunya i les quatre Diputacions provincials catalanes sobre el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Paral·lelament, Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) ha presentat una altra moció sobre la mateixa qüestió, que ha estat aprovada malgrat els vots en contra del Patit Popular (PP) i l’abstenció de Convergència i Unió (CiU). La moció, a la qual s’hi ha sumat el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), demana tots els esforços en l’atenció a les dones que pateixen violència masclista, actuant des de la prevenció fins la intervenció i recuperació de les dones i els seus fills i filles. A més, proposa instar a les institucions públiques de l’Estat i la Generalitat a la recuperació i l’impuls efectiu de les polítiques d’igualtat com a instrument per a la construcció d’una societat més justa i equitativa i a treballar per l’eradicació de la violència de gènere, entre d’altres.

L’alcaldessa, Carme García, ha recordat i convidat a tots els rubinencs i rubinenques a assistir, aquest divendres, a la lectura del manifest institucional del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Altres mocions
La Junta de portaveus ha donat llum verda a dues mocions més. Una d’elles sobre l’estació de Renfe a Rubí, que recull que l’Ajuntament faci les gestions necessàries amb Renfe i Adif per actualitzar el contracte de servei, per retirar les restes de les obres realitzades a l’entorn de l’estació i per revisar els accessos, entre d’altres. I l’altra, sobre l’aprovació d’una ordenança de publicitat i l’estudi d’altres possibles mancances normatives que puguin regular i facilitar iniciatives de caràcter privat.

Per últim, el Ple també ha aprovat, en aquest cas amb els únics vots en contra del PP, la moció que presentava el PSC amb motiu de l’anunci del Govern d’Espanya de reformar la Llei de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs. Un text al qual també s’hi han sumat ICV-EUiA i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). A banda dels punts que recollia inicialment la moció –donar suport al manifest “Decidir ens fa lliures” elaborat per la Plataforma Estatal en Defensa dels Drets Sexuals i Reproductius, promoure activament la seva difusió i exigir al Govern espanyol el manteniment de la Llei de salut sexual i reproductiva–, finalment se n’hi ha afegit un altre a instància d’ERC: que als mètodes anticonceptius se’ls apliqui l’IVA hiper-reduït per evitar embarassos no desitjats i malalties de transmissió sexual.

El Ple també ha aprovat diversos tràmits, entre ells l’aprovació de la constitució de l’associació Àmbit B-30 i dels seus estatuts.