Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els cursos per a comerciants obtenen una gran resposta dels professionals locals Aquesta setmana s’impartiran sessions sobre aparadorisme nadalenc, català d’urgència i el portal de Rubí Comerç https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els cursos per a comerciants obtenen una gran resposta dels professionals locals

Aquesta setmana s’impartiran sessions sobre aparadorisme nadalenc, català d’urgència i el portal de Rubí Comerç
La formació per a comerciants programada per l’Ajuntament de Rubí entre els mesos de setembre i novembre ha despertat l’interès dels botiguers locals, que han omplert pràcticament totes les places dels set cursos previstos.

Les sessions, de temàtica diversa, s’emmarquen en el Paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2013 impulsat pel consistori. Els cursos es van iniciar el 26 de setembre amb la proposta titulada Com dinamitzar la meva botiga, orientada a millorar el nombre de visites, les vendes i la fidelització de la clientela, amb tècniques senzilles, gratuïtes i molt eficaces, com ara estudis de mercat, enquestes o cupons. Aquesta formació, de deu hores, es va distribuir en cinc sessions que van finalitzar el passat 10 d’octubre. Com a conseqüència de l’èxit de la proposta, que de seguida va esgotar les 15 places disponibles, se n’ha programat una segona edició els dies 12, 14, 19, 21 i 26 de novembre.

El curs Com dinamitzar la meva botiga està impartit per Jordi Bacaria, màster en Retail Internacional, Postgrau en Desenvolupament i Promoció del Comerç Urbà, llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses, i diplomat en Ciències Empresarials i en Ciències de l’Educació.

El gruix de les accions formatives arrenquen aquesta setmana. Aquest dimarts, s’inicien dos cursos nous, el d’Aparadorisme nadalenc i el de Català d’urgència per al comerç. El primer, amb una durada de 12 hores, tindrà lloc a CEM Formació els dies 15, 17, 22, 24, 29 i 31 d’octubre. En el marc d’aquesta iniciativa, de caràcter pràctic, l’aparadorista professional Pep Navarro oferirà assessorament personalitzat als assistents. Les 16 places disponibles ja estan plenes.

Pel que fa al curs de Català d’urgència per al comerç, es desenvoluparà els dies 15, 17, 22 i 24 d’octubre al Rubí+D. En aquest curs de vuit hores, impartit per les formadores del Servei Local de Català (SLC), es repassarà vocabulari i expressions bàsiques per atendre correctament en català. Les darreres places lliures d’aquest curs s’han completat precisament amb alumnes del cursos del SLC que es troben en situació d’atur.

També comença aquesta setmana el curs Treu suc al portal www.rubicomerç.cat, que pretén orientar els botiguers per aprofitar al màxim aquest recurs gratuït disponible per a tots els comerços de Rubí. En aquest cas, la formació tindrà lloc en dues sessions independents, els dies 16 d’octubre i 11 de novembre, al Rubí+D. El segon dia ja està ple però, per al primer, encara queda alguna plaça.

Ja al novembre, entre els dies 4 i 8, tindrà lloc a CEM Formació un curs sobre Paqueteria: embalatge i presentació. Durant deu hores, s’ensenyarà als participants diverses tècniques per embolicar objectes i donar valor afegit al producte i al procés de compra. Les sessions aniran a càrrec de Victòria Sancho, formadora d’aparadorisme i visual marxandatge per a diferents institucions.

Els dies 13 i 20, es farà al Rubí+D el curs de quatre hores Com dissenyar un pla de màrqueting digital a la carta. El seu objectiu és ajudar els assistents a fer efectiva i rendible la seva presència a Internet i a les xarxes socials amb eines senzilles i assequibles.

En aquest cas, el curs s’inclou al Recull d’activitats de suport a l’activitat empresarial de la Diputació de Barcelona. Serà impartit per Oriol Cesena, economista i màster en màrqueting a ESADE. De moment, hi ha 22 comerços inscrits per a 80 places disponibles, així que les dues sessions s’obriran també a persones emprenedores i interessades en la temàtica, a banda dels comerciants.

Les accions formatives es completen amb la proposta Cafè del Comerç: parlem sobre models de publicitat, un punt de trobada amb professionals del sector on es compartiran experiències i es debatran diferents tipus de publicitat i la seva efectivitat. Es tracta d’una activitat innovadora a la nostra ciutat però que ja s’ha realitzat anteriorment en altres municipis amb força èxit. Tindrà lloc el 18 de novembre al Rubí+D, i reunirà representants d’empreses relacionades amb la publicitat i els mitjans de comunicació locals.

Totes les sessions formatives, de caràcter gratuït, es duran a terme entre les 14.30 h i les 16.30 h, per tal de facilitar al màxim l’assistència dels comerciants locals.

Accions per a la millora del comerç local

La formació per a comerciants s’emmarca en les línies d’actuació per a la millora del comerç local impulsades per l’Ajuntament de Rubí. Dins d’aquestes mesures, també s’inclou la convocatòria del Premi a la millor iniciativa comercial, dotat amb 10.000 euros. El termini per presentar-hi propostes es va ampliar recentment fins al 19 d’octubre.

Aquesta acció vol promoure la implantació a la nostra ciutat de nous comerços, dinamitzar el sector i fomentar l’emprenedoria comercial. Poden sol·licitar l’ajut aquelles persones que tinguin una bona idea per obrir un comerç original i diferent a qualsevol de les zones comercials de Rubí, un projecte iniciat però sense ubicació o que vulguin traslladar la seva oferta a una zona comercial més adequada.

Els requisits per poder-hi participar, els criteris de valoració i la resta d’informació referent a aquesta convocatòria estan recollits als webs www.rubi.cat/comerc i www.rubicomerç.cat.