Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els corresponsals dels instituts engegaran un projecte de bookcrossing coincidint amb la diada de Sant Jordi Aquesta iniciativa de Rubí Jove consisteix en alliberar llibres de manera gratuïta a diferents punts del municipi amb l’objectiu de convertir la ciutat sencera en una biblioteca. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els corresponsals dels instituts engegaran un projecte de bookcrossing coincidint amb la diada de Sant Jordi

Aquesta iniciativa de Rubí Jove consisteix en alliberar llibres de manera gratuïta a diferents punts del municipi amb l’objectiu de convertir la ciutat sencera en una biblioteca.
Rubí Jove i els diferents Punts d’Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària (PIDCES) de Rubí, a través dels corresponsals dels instituts, posaran en marxa el projecte Bookcrossing Rubí coincidint amb la diada de Sant Jordi. Es tracta d’una iniciativa que consisteix en alliberar llibres de manera gratuïta a diferents punts del municipi amb l’objectiu de convertir la ciutat sencera en una biblioteca.

Qualsevol persona podrà agafar aquests exemplars en préstec. A canvi, es demana que la persona signi a la contraportada del llibre i que hi escrigui la data i el lloc on l’ha agafat. Un cop llegit, el volum s’haurà de retornar a algun dels punts gestionats per Bookcrossing Rubí, per tal que una altra persona el pugui agafar en préstec. D’aquesta manera s’eviten els intermediaris i s’ofereix un servei de préstec obert a tothom.

Hi haurà punts bookcrossing als instituts de la ciutat, a l’Espai Jove Torre Bassas i als barris on estan ubicats els diferents centres d’educació secundària, que encara s’han d’acabar de determinar.

Bookcrossing Rubí es posarà en marxa el 23 d’abril
El projecte consta de diferents fases. A hores d’ara, els corresponsals de cada institut estan gestionant la recollida dels llibres. S’ha demanat als alumnes que, si tenen exemplars a casa que ja no utilitzen, col·laborin en aquesta iniciativa prestant aquests volums al projecte. Els llibres es poden portar a quatre punts de recollida: els instituts Duc de Montblanc, L’Estatut i Torrent dels Alous i a l’Espai Jove Torre Bassas.

Un cop enllestida la primera fase es durà a terme una segona fase de revisió i etiquetatge dels llibres. Cada exemplar portarà un adhesiu identificador per tal d’estipular que pertany al projecte Bookcrossing Rubí, així com un punt de llibre on s’explicarà el mecanisme del bookcrossing.

La darrera fase, la de posada en marxa, s’iniciarà el 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi. A través de les xarxes socials de RubiJove s’anunciaran els punts on es podran trobar els libres i el funcionament del bookcrossing.

Entre els objectius d’aquesta iniciativa destaquen el foment de la reutilització i de l’intercanvi, així com donar un nou ús als llibres. També es pretén afavorir la participació dels corresponsals dels instituts en les activitats del seu centre i del barri i, a la vegada, estimular la cooperació entre els corresponsals dels diferents centres d’educació secundària de la ciutat.