Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els consellers d’infància de Rubí participen a la trobada de la Xarxa de projectes de participació infantil Un total de 6 membres del Consell d’Infants de Rubí assisteixen a la trobada organitzada per la Diputació de Barcelona. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els consellers d’infància de Rubí participen a la trobada de la Xarxa de projectes de participació infantil

Un total de 6 membres del Consell d’Infants de Rubí assisteixen a la trobada organitzada per la Diputació de Barcelona.
Sis nens i nenes, integrants del Consell dels Infants de Rubí, han participat aquest cap de setmana en una trobada territorial de Consells d’Infants, organitzada a Tona, amb el suport de l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona. Els consellers rubinencs han compartit aquesta experiència amb altres consellers d’altres ciutats com La Garriga, Granollers, Santa Perpètua de Mogoda i Tona.

Els Consells d’Infants són espais de participació adreçats a nois i noies, que mobilitzen a diferents agents de l'entorn municipal: escola, família, ajuntament i entitats. Els nois i noies, amb edats entre 10 i 14 anys, opinen i proposen sobre algunes de les activitats en què prenen part relacionades amb l'àmbit de la família, l'escola o institut, les entitats, el carrer o el barri. La Xarxa de projectes de participació infantil reuneix a 26 poblacions de la província de Barcelona.

En el cas del Consell d’Infants de Rubí, integrat per 26 membres de diferents escoles de la ciutat que es reuneixen aproximadament cada quatre mesos i que van celebrar la darrera sessió plenària amb l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, el passat mes de juny, tracten temes relacionats amb el civisme, la seguretat vial, els pressuposts municipals i la mobilitat a la ciutat, on destaca la seva participació en el projecte de camins segurs que l’Ajuntament està elaborant per tal que els infants puguin anar de manera segura a les escoles.

L’objectiu d’aquestes trobades entre diferents consells, a més de facilitar la relació personal entre les noies i nois dels consells, és millorar les seves habilitats comunicatives, tant pel que fa a la relació amb les noies i nois de la seva edat, com amb la ciutadania en general i les institucions dels seus municipis, mitjançant tallers a càrrec de professionals dels mitjans de comunicació, per tal que puguin fer una pràctica d’una manera lúdica en els diversos mitjans de comunicació: ràdio, televisió, premsa escrita i digital.