Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els concerts de l’aRubitown han comptat amb una assistència mitjana de públic de més d’un centenar de persones El proper divendres se celebrarà la gala final del concurs, en la qual s’enfrontaran Imperio Marioneta i Reversibles. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els concerts de l’aRubitown han comptat amb una assistència mitjana de públic de més d’un centenar de persones

El proper divendres se celebrarà la gala final del concurs, en la qual s’enfrontaran Imperio Marioneta i Reversibles.
El concurs musical aRubitown encara la recta final. El proper divendres, Imperio Marioneta i Reversibles, els dos finalistes del certamen, s’enfrontaran a la gran gala final, que tindrà lloc als jardins de l’Ateneu a partir de les 19:30h. Fins dijous a les 00h els rubinencs podran votar els acústics que totes dues formacions van enregistrar la setmana passada i que des d’aquest dilluns estan penjats a la pàgina de Facebook de RubíJove. El grup que obtingui més “likes” en aquesta xarxa social aconseguirà un 20% de vots extra. Aquests vídeos també els veurà el jurat, que decidirà qui s'emportarà el 30% de vots extra sobre el total de vots emesos per la gent que assisteixi al concert final.

Pel que fa als premis, el primer classificat s’endurà un xec de 700 euros en material musical, 3 sessions d’estudi i una actuació a la Festa Major de Rubí d’enguany. Aquest concert tindrà lloc el 29 de juny, a les 00h de la nit, a la plaça d’Anselm Clavé. El segon classificat, que s’endurà un xec de 300 euros en material musical i una actuació a La Sala dins la programació “Calaix de Música”, farà de teloner del grup guanyador al concert de Festa Major.

L’aRubitown, organitzat pel servei de Joventut de l’Ajuntament de Rubí i impulsat pels joves rubinencs Víctor Solvas i Marina Nacenta, té la finalitat de potenciar la creativitat musical dels i les joves de Rubí, de facilitar la difusió de la seva música i d’ampliar l’oferta d’oci a la ciutat per al col·lectiu jove. I és que el concurs s’ha estructurat en un calendari d’actuacions enregistrades i 14 eliminatòries en directe (quarts, semifinals i final) que han proporcionat una agenda d’actuacions musicals estable entre els mesos de març i juny.

La regidora de Joventut, Belén Meneses, ha qualificat d’èxit aquesta primera edició de l’aRubitown: “Aquest concurs ha superat totes les expectatives inicials, tant pel que fa al número de participants, com a la presència de públic als concerts i al seguiment a les xarxes socials. Creiem que hem complert tots els objectius que ens havíem marcat”. Segons Meneses, “el concurs s’ha revelat com una alternativa d’oci pels joves i no tan joves de Rubí”. La regidora també ha afegit que “els concursos normalment són els aparadors per donar-se a conèixer, per llançar-se com a grup musical, però l’experiència d’aquest tipus de concurs ens demostra que els guanyadors no sempre són els que acaben tenint més èxit. De fet, l’èxit no és sempre directament proporcional a la classificació del concurs”. En aquest sentit, ha desitjat molta sort als dos finalistes del certamen.

Víctor Solvas, un dels impulsors del concurs musical, ha explicat que, si l’any vinent s’organitza una nova edició de l’aRubitown, es plantegen “fer un projecte més inclusiu, perquè el format dels acústics potser ha deixat fora molts grups d’estil punk o ska que hi ha a Rubí i que potser no s’han sentit còmodes en aquest format. I fins i tot organitzar una activitat no competitiva, sinó simplement ociosa”.

aRubitown ha pres el relleu al concurs musical Rubifest, que va celebrar la seva darrera edició l’any 2008, en un format més adaptat als nous temps en què s’han incorporat les xarxes socials per afavorir la participació activa dels i les joves i ampliar l’àmbit d’acció. El concurs també ha inclòs l’enregistrament d’actuacions en espais històricament emblemàtics de la ciutat, amb l’objectiu d’afavorir el coneixement del territori i la seva història.

L’aRubitown, en xifres
Un total de 702 persones han assistit als 6 concerts que s’han celebrat fins ara (quarts de final i semifinals), el que ha suposat una mitjana de públic d’unes 117 persones per actuació. El rècord d’assistents el va registrar la segona semifinal del concurs, que va enfrontar a Imperio Marioneta i Límite. Un total de 223 persones van voler veure en directe qui passava a la final.

Els 12 acústics que les diferents formacions musicals han gravat abans de cada eliminatòria (a l’espera de conèixer les xifres de les darreres gravacions d’Imperio Marioneta i Reversibles) han aconseguit un total de 6.213 “likes”. El rècord l’ostenta el vídeo que Límite va enregistrar a la plaça de Pere Aguilera (1.018 “likes”), ja que la mitjana de “m’agrada” al Facebook és de 517,76 “likes” per vídeo. De fet, la pàgina que RubíJove té a Facebook ha experimentat un fort creixement pel que fa al nombre de seguidors, ja que s’ha passat dels poc més de 300 a l’inici del concurs als 1.883 actuals.

Aquestes actuacions acústiques també s’han penjat a Youtube, aconseguint un total de 9.904 visites en total, amb una mitjana de 825 visites per acústic. Cal destacar que 4 d’aquests vídeos han registrat més d’un miler de visites, mentre que els altres 6 han oscil·lat entre les 500 i les 1.000 visites. El més vist ha estat el que Reversibles va gravar a l'Espona, amb 1.292 visualitzacions.