Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els centres escolars de Rubí obren les portes a 10.500 alumnes El CEIP Rivo Rubeo estrena aquest curs el nou edifici de primària i una nova zona exterior amb dos camps de bàsquet i 1 de futbol. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els centres escolars de Rubí obren les portes a 10.500 alumnes

El CEIP Rivo Rubeo estrena aquest curs el nou edifici de primària i una nova zona exterior amb dos camps de bàsquet i 1 de futbol.
Un total de 10.444 nens i joves de la nostra ciutat comencen avui dilluns, 15 de setembre, el nou curs escolar. 9.113 d’aquests alumnes,el 87 % del total, cursaran estudis obligatoris (6.072 nens i nenes faran educació infantil i primària i 2.541 secundària), mentre que la resta faran batxillerat i Cicles formatius (668 i 618 respectivament).

Els nens i nenes que per primera vegada s’estrenaran a l’escola, els que iniciaran dilluns P-3, són 815, mentre que els joves que han decidit continuar estudiant aquest any després d’acabar els estudis obligatoris són 346, que aquest curs faran 1er de batxillerat, i 262 que han optat per fer el primer curs d’un dels 16 cicles formatius que ofereixen 5 centres de Rubí. D’altra banda, les escoles bressol municipal rebran, a partir de dilluns, l’assistència de 221 nens i nenes de 0 a 3 anys.

Una de les novetats d’aquest curs és la substitució dels estudis de batxillerat nocturn presencials per estudis a distància. L’Institut Duc de Montblanc ha mantingut per aquest curs el segon de batxillerat nocturn presencial amb una inscripció de 47 persones i ha obert la inscripció als estudis de batxillerat a distància a través de l’Institut Obert de Catalunya. El Duc de Montblanc ha matriculat 14 alumnes en aquesta modalitat, 9 pel primer de batxillerat i 5 pel segon. El termini de matriculació encara és obert fins el mateix dilluns, 15 de setembre.

Nou curs, noves instal•lacions

La principal novetat d’aquest curs és el nou edifici de Primària del CEIP Rivo Rubeo, ubicat a la urbanització de Can Serrafossà que l’any passat va iniciar només el cicle d’Educació Infantil (P3 a P-5), i que tindrà dues línies per cada grup d’edat, es a dir de 1r a 6è, amb la previsió d’acollir un total de 160 alumnes.

El nou edifici compta amb una planta baixa on hi ha el menjador, el vestíbul, la consergeria i lavabos per a professors i alumnes; un primer pis on s’ha instal•lat la biblioteca, 3 aules ordinàries i les aules de música, reforç i tutoria, a més de lavabos per a professors i alumnes;i un segon pis, on s’ha ubicat la sala del professorat i l’aula de plàstica, a més de lavabos. Pel que fa a la planta soterrani, aquesta acollirà la sala de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) i un gran gimnàs amb dutxes i lavabos.

Així mateix, la zona exterior del nou Rivo Rubeo inclou un pati extern d’uns 1000 m2, on hi ha 2 camps per practicar bàsquet i 1 per jugar a futbol, a més d’una petita zona enjardinada.

465.000 euros d’inversió per millores als centres escolars

Per preparar les aules i els col•legis per aquest nou curs, l’Ajuntament ha fet aquest estiu una inversió de 465.000 €. A les escoles Maria Montessori i Schola, s’han renovat les instal•lacions elèctriques; i al col•legi Joan Maragall s’han fet diverses tasques de pintura i reparacions en l’escomesa d’aigua de l’edifici.

A més, dintre del projecte de revisió i optimització de les instal•lacions municipals d’energia solar que està realitzant l’Ajuntament, s’han millorat els equips d’energia solar i s’han substituït les calderes de gasoil per gas natural als col•legis d’Educació Primària Maria Montessori i Teresa Altet.

A l’escola bressol ubicada a El Bullidor s’han fet treballs de renovació de la instal•lació elèctrica i de canvi d’enllumenat a les aules. També s’ha renovat el sistema de calefacció, s’han canviat algunes finestres i s’han instal•lat els serveis contra-incendis. Actualment, l’Ajuntament està elaborant el projecte de reforma dels espais interiors d’aquesta escola bressol amb la previsió de fer obres al setembre de 2009.

Treballant en nous centres educatius

El passat 19 de juny, la Generalitat va adjudicar l’assistència tècnica per a la redacció del projecte bàsic i d’execució, així com el projecte d’enderrocament i posterior direcció d’obra de la nova escola Pau Casals a l’empresa Aranó-Ensenat-Tarrida Arquitectura SL. Aquest estudi d’arquitectura ha guanyat el concurs públic convocat per GISA amb una proposta que porta per lema “entreMitgeres”. L’edifici actual s’enderrocarà un cop finalitzi el curs que s’inicia dilluns. Mentre es facin les obres, durant el curs 2009/2010, els alumnes del centre seguiran el curs a l’antiga escola del 25 de setembre que posteriorment es reconvertirà en un Institut d’Educació Secundària.

Per a principis de l’any 2009, hi ha previst l’inici de les obres de la nova escola bressol del carrer Calderón de la Barca, un equipament que s’estrenaria al setembre de 2009. El centre es construirà sobre uns terrenys municipals de forma triangular i amb una superfície de 1600 m2. La parcel•la limita al sud amb el col•legi Maristes, i al nord i a l’oest amb els carrers Pintor Fortuny i Calderon de la Barca. Aquest nou centre escolar es convertirà en la tercera escola bressol municipal un cop que s’hagi consolidat la segona escola bressol que, actualment, es troba a El Bullidor on al setembre de 2009 es faran reformes integrals tant a l’espai interior com al pati exterior.

Durant aquest nou curs escolar, també hi ha previst l’inici de les obres d’un nou centre d’educació infantil i primària que es construirà al barri de Ca n’Oriol. L’Ajuntament ha cedit una parcel•la de 7.211 m2 a la Generalitat per a la construcció del centre al parc de Ca n’Oriol, tocant al carrer Mallorca. Per aquest curs 2008/2009 ja s’ha matriculat un grup de P-3 d’aquest centre que cursarà els estudis al 25 de setembre.