Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes del programa SEFED participen a l'11a Fira Internacional d'Empreses Simulades L’empresa simulada Rubinetti disposa d’un estand a la mostra, que se celebra al recinte de Fira de Barcelona https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els alumnes del programa SEFED participen a l'11a Fira Internacional d'Empreses Simulades

L’empresa simulada Rubinetti disposa d’un estand a la mostra, que se celebra al recinte de Fira de Barcelona
Els alumnes del programa SEFED, que ofereix l’Ajuntament de Rubí a través del Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO), participen amb un estand a l’11a Fira Internacional d’Empreses Simulades, que té lloc al recinte de Fira de Barcelona fins divendres. La cita, que s’emmarca en la Setmana de la Formació i el Treball, reuneix 85 empreses fictícies d’arreu de l’Estat però també d’altres països, com ara França, Àustria, Itàlia o Rússia.

Els rubinencs prenen part al certamen amb l’empresa simulada Rubinetti, dedicada a la comercialització d’aixetes i complements de bany. Els alumnes tindran ocasió durant aquests dies de realitzar operacions comercials des del seu estand, així com d’establir contactes amb la resta d’empreses fictícies participants.

El programa SEFED de simulació d’empreses va arribar a Rubí el 2002 amb l’objectiu de proporcionar als aturats i aturades a partir de 16 anys una formació pràctica molt propera a la realitat del mercat laboral. Cada any se’n fan dues edicions, amb una participació total de 60 alumnes que, un cop superat el curs, obtenen un certificat de professionalitat de nivell II en Activitats de gestió administrativa.

Aquest no és el primer cop que els rubinencs que participen en aquest programa disposen d’un estand a la Fira Internacional d’Empreses Simulades, organitzada per la Fundació Inform. De la mateixa manera, els alumnes del SEFED també han participat en els darrers anys a les dues edicions de la Fira d’Empreses Simulades de Rubí, que organitza el col·legi Regina Carmeli al seu pavelló.

Compartint coneixements

La Fira Internacional d’Empreses Simulades pretén fer visible la vitalitat de la xarxa SEFED i esdevenir un espai per compartir coneixements i bones pràctiques. 85 empreses fictícies es donen cita a l’11a edició d’aquest certamen, que s’inaugura aquest dimecres amb un acte presidit pel conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig.

A banda de permetre el contacte entre empreses simulades, la fira també ha de servir per reflexionar sobre algunes qüestions relacionades amb aquesta metodologia de formació. S’han previst, entre d’altres, ponències sobre els nous programes europeus, l’adaptació de l’aula virtual SEFED a la modalitat de teleformació i la futura Llei del Sistema de Formació i Qualificacions Professionals de Catalunya.

En la seva última edició, celebrada el 2012, la Fira Internacional d’Empreses Simulades va rebre més de 4.000 visitants.