Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes del Col·legi Maristes recullen un dels accèssits de la 4ª edició del concurs (RE)Imagina’t El lliurament de premis del certamen, organitzat per l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació, ha tingut lloc a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els alumnes del Col·legi Maristes recullen un dels accèssits de la 4ª edició del concurs (RE)Imagina’t

El lliurament de premis del certamen, organitzat per l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació, ha tingut lloc a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.
Magda Berchin, Anna Borràs, Oscar Garcia i Albert Pertegós, del col·legi Maristes de Rubí, han recollit aquest dimarts un dels tres accèssits del (RE)imagina’t, el concurs per a l’elaboració d’un guió d’un espot no sexista realitzat per alumnes de 3r i 4t d’ESO. Els estudiants rubinencs han aconseguit aquest reconeixement gràcies a “Instant”, l’storyboard que van presentar a aquest certamen organitzat per l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació.

L’espot guanyador ha estat “Mixtflors”, presentat per un grup d’estudiants de l’escola Jesús-Maria Sant Gervasi de Barcelona, escollit d’entre un total de 88 treballs, en la realització dels quals han participat 355 joves de 8 poblacions diferents. Enguany, el jurat ha decidit fer tres mencions especials a d’altres treballs que també han destacat per la seva creativitat i la cura en la realització dels storyboards. A banda del grup dels Maristes, també han rebut un accèssit les històries “Salp”, de l’escola Jesús-Maria Sant Gervasi de Barcelona, i “Rilex”, de l’Institut Numància de Santa Coloma de Gramenet.

TV3 ha produït l’storyboard premiat, que s’ha preestrenat durant l’acte de lliurament de guardons, celebrat a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. L’estrena televisiva de l’espot serà el diumenge 12 de maig al programa TAGS de TV3.

Els premis han estat lliurats pels quatre protagonistes del programa TAGS i l’entrega s’ha realitzat en el marc de l’acte “Imaginar una altra publicitat”, en el qual l’escriptora Gemma Lienas i la directora de cinema Elena Trapé han establert un diàleg al voltant de les bones pràctiques en relació al sexisme als mitjans de comunicació.

Aprendre a ser crítics
L’objectiu del (RE)imagina’t és realitzar un procés participatiu-creatiu amb joves per tal de fomentar el discurs crític cap als mitjans de comunicació, el resultat del qual és la creació d’un guió per a un espot publicitari que superi els estereotips sexistes. El certamen també pretén portar l’experiència fora de les aules, difonent el treball realitzat per l’alumnat a diversos espais per tal de sensibilitzar també la població en general.