Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de La Serreta s'apropen al món de l'emprenedoria L’institut rubinenc ha participat aquest trimestre al projecte pilot Construirfutur https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els alumnes de La Serreta s'apropen al món de l'emprenedoria

L’institut rubinenc ha participat aquest trimestre al projecte pilot Construirfutur
Alumnes de 4t d’ESO de l’Institut La Serreta han participat en una sessió de treball sobre creativitat en el marc del projecte pilot Construirfutur, que desenvolupa l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de Rubí. Aquesta iniciativa forma part del programa Joves i emprenedoria, impulsat per l’Ajuntament dins el Paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2013. El seu objectiu és acostar els valors de l’emprenedoria als joves de la ciutat i aconseguir que els instituts incorporin la metodologia i les competències emprenedores al seus projectes acadèmics.

Construirfutur vol ser una proposta de reflexió, formativa i d’acció adreçada tant al professorat com als alumnes. L’Institut La Serreta l’ha posat en marxa aquest trimestre de manera pilot i, a partir d’ara, caldrà avaluar la conveniència de dissenyar una metodologia i un pla d’actuació que permeti donar continuïtat a aquest aprenentatge tant en aquest centre com a la resta d’instituts de la ciutat.

El projecte s’ha centrat en els estudiants de 4t d’ESO aprofitant que han de realitzar el seu treball final de recerca al llarg d’aquest curs. Durant el mes d’octubre, es van oferir dues sessions formatives per al professorat, en què es van tractar qüestions com la creativitat a l’aula, els valors inherents a l’emprenedoria o les eines metodològiques per treballar-los. El projecte s’ha tancat aquest dijous al matí amb una xerrada-taller dirigida als estudiants, on s’han introduït dinàmiques sobre creativitat que tenien com a objectiu donar-los idees per als seus treballs. Aquesta sessió pràctica ha anat a càrrec de Maria Batet, diplomada en Magisteri per la Universitat de Barcelona i màster en Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, amb una llarga trajectòria d’acompanyament i entrenament d’emprenedors.