Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de l’Institut La Serreta aprenen a gestionar les seves relacions afectives L’Ajuntament organitza un taller participatiu per a alumnes de 3r i 4t d’ESO. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els alumnes de l’Institut La Serreta aprenen a gestionar les seves relacions afectives

L’Ajuntament organitza un taller participatiu per a alumnes de 3r i 4t d’ESO.
Uns 250 alumnes que cursen el segon cicle d’ESO a l’Institut La Serreta participaran en un taller de relacions afectivosexuals, organitzat per l’Ajuntament de Rubí, per aprendre a gestionar les seves relacions afectives a través d’un ensenyament participatiu que contribueixi a la formació d'opinions sòlides i responsables en la seva vida afectivosexual.

El taller, que es fa en grups reduïts d’uns 15 alumnes per afavorir la participació de tots els joves i l’anàlisi i el debat de situacions quotidianes, vol desmitificar creences i mites relacionats amb la sexualitat del joves, afavorir actituds positives i responsables en les relacions sexuals, desenvolupar habilitats en la pressa de decisions, promoure la coresponsabilitat de nois i noies en la prevenció dels embarassos no desitjats coneixent els mètodes contraceptius, i trametre els coneixements necessaris per afavorir les conductes de prevenció de contagi del VIH i altres infeccions de transmissió sexual.

Durant les sessions, que tenen una durada de dues hores i es fan en horari de matí, els alumnes reben diversos materials informatius, com una targeta de la Consulta Jove ubicada al CAP Sant Genís, i opuscles que tracten sobre les primeres vegades que els adolescents tenen relacions sexuals, sobre el Sida i altres infeccions de transmissió sexual i com es poden protegir d’aquestes malalties. Els tallers s’iniciaran la setmana vinent i s’allargaran fins a mitjans de febrer.

Aquesta proposta formativa s’emmarca dintre de les accions educatives de salut que l’Ajuntament organitza anualment com a prevenció en aquest àmbit, que s’adrecen a tots els centres educatius de la nostra ciutat. De fet, aquest curs, el taller també l’han realitzat a finals de 2103 alumnes dels centres de secundària Duc de Montblanc i Maristes i està previst que a l’abril participin joves del Torrent dels Alous.