Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de 1r de primària reben estoigs d’higiene dental per millorar la salut bucodental A Rubí, uns 577 escolars rebran aquest material educatiu cedit per l’Agència de Salut Pública de Catalunya. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els alumnes de 1r de primària reben estoigs d’higiene dental per millorar la salut bucodental

A Rubí, uns 577 escolars rebran aquest material educatiu cedit per l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
Els alumnes de 1r de primària de les escoles públiques i concertades de la nostra ciutat rebran durant aquest curs un estoig d’higiene bucodental que inclou un raspall de dents infantil i un tub de pasta de dents fluorada per a cada infant participant. Aquesta campanya, impulsada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, té com a objectiu fomentar el raspallat de les dents com un hàbit de salut bucodental essencial per a la prevenció de la càries i altres malalties bucodentals. L’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) de 2012 mostra que només la meitat dels infants de 5 a 14 anys es raspallen les dents més d’un cop al dia. En total hi participen en aquesta acció de prevenció 946 escoles de tot Catalunya: 540 de les comarques de Barcelona, 82 de Girona, 172 de Lleida i 151 de Tarragona.

La proposta educativa es complementarà en els pròxims mesos amb una altra activitat preventiva impulsada pel consistori que aproparà, a aquests 577 escolars de 1r de primària, l’Exposició Cuida't les dents, cedida per la Diputació de Barcelona, a través de la qual podran aprendre a tenir una correcta cura de les seves dents per tal d’evitar les malalties bucodentals més habituals.

La higiene correcta de les dents implica conèixer bé la tècnica de raspallat i aplicar-la de forma rutinària després de cada àpat o, com a mínim, dos cops al dia. Els escolars de primer de primària tenen l’edat idònia per aprendre a raspallar-se les dents correctament i adquirir aquest hàbit de salut bucodental per a la resta de la vida.