Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alcaldes i alcaldesses traslladaran a la Generalitat i a Madrid les seves necessitats per mantenir-se com a locomotora econòmica del país A petició de l’alcaldessa de Rubí, el document inclourà la segona estació de FFCC a la ciutat i una estació per càrrega i descàrrega de mercaderies a Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els alcaldes i alcaldesses traslladaran a la Generalitat i a Madrid les seves necessitats per mantenir-se com a locomotora econòmica del país

A petició de l’alcaldessa de Rubí, el document inclourà la segona estació de FFCC a la ciutat i una estació per càrrega i descàrrega de mercaderies a Rubí.
Els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental Oest, que compren els municipis de Castellbisbal, Matadepera, Rellinars, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls, s’han trobat a Rubí en la primera de les reunions que fan en el nou mandat. Fruit de la reunió s’ha acordat traslladar per escrit als governs Central i de la Generalitat quines són les necessitats de la comarca perquè, en paraules de l’alcaldessa de Rubí, Carme García, la comarca “recuperi el pols econòmic i sigui possible la reactivació econòmica que necessitem”. Necessitats que s’han abordat en aquestes trobades al llarg del darrer mandat i que ara quedaran recollides en un document que ha de servir, segons l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, “perquè es tinguin en compte, si no per avui, perquè som conscients que la crisi limita, sí per demà. I per això necessitem tenir un calendari”. Les demandes dels alcaldes i alcaldesses s’han vist reflectides en aportacions al Pla Territorial Metropolità, en aliances estratègiques com la creació de l’Eix de l’E-9; el posicionament perquè l’estació del Tren d’Alta Velocitat, se situï entre Rubí i Sant Cugat i la necessitat de mallar la xarxa ferroviària de Renfe i FFCC.
Per l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, “és imprescindible reivindicar el potencial d’una comarca que agrupa 900.000 persones i que representa el 4 % del Producte Interior Brut (PIB)”

Les demandes de Rubí

El document que es lliurarà al setembre inclou les aportacions que Rubí reclama reiteradament en matèria d’infraestructures pròpies: la construcció de la segona estació de ferrocarrils de la Generalitat a Rubí i que l’estació del TAV es construeixi en els terrenys pròxims a l’Hospital General, en terme municipal de Sant Cugat però a tocar de Rubí. Com a novetat, García, ha apuntat que Rubí també reclama que la ciutat es converteixi en l’estació de càrrega i descàrrega de mercaderies de la comarca, el què, segons ha explicat “donarà un impuls econòmic molt important a la ciutat, situant-nos en el centre neuràlgic de les necessitats empresarials i convertint-nos en un pol d’atracció important per a noves empreses”.

El futur sanitari a la comarca

Els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental Oest volen que se’ls tingui en compte a l’hora de prendre decisions pel que fa els serveis sanitaris a la comarca i per aquesta raó, durant la trobada d’aquesta tarda, s’ha acordat demanar una reunió amb el consell rector del govern territorial de Salut on tenen representació el govern de la Generalitat, els operadors sanitaris i els alcaldes.
Demanen conèixer els plans i poder opinar abans que es prengui cap decisió sobre com les retallades econòmiques han d’afectar els serveis sanitaris de la comarca i posen com a exemple d’aquesta necessitat les darreres mobilitzacions que s’han produït als municipis en les darreres setmanes davant l’anunci de supressió de serveis o tancaments de CAP. “Si abans d’haver pres les mesures s’hagués consultat amb els alcaldes nosaltres podríem haver explicat les necessitats reals dels municipis i possiblement no s’haurien anunciat mesures que sembla ser que finalment no es produiran com la supressió del servei de rehabilitació”, ha apuntat, Carme García. L’alcaldessa ha dit que “no volem ser ens passius” i s’ha ratificat en que “tancar serveis no és la nostra aposta”.

Al respecte, l’alcalde de Terrassa ha fet una “crida a la negociació per afrontar una situació tan dolorosa com l’actual perquè la repercussió sigui mínima”