Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els 19 projectes finançats pel FEOSL ja han estat adjudicats i les obres començaran a principis de maig Les empreses adjudicatàries, entre elles 7 de Rubí, preveuen donar feina a 217 persones. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els 19 projectes finançats pel FEOSL ja han estat adjudicats i les obres començaran a principis de maig

Les empreses adjudicatàries, entre elles 7 de Rubí, preveuen donar feina a 217 persones.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha anunciat l’inici imminent de les 19 obres finançades pel Fons Estatal d’Ocupació i Sostenibilitat Local (FEOSL). Una quarta part del pressupost adjudicat dels treballs, 1,4 milions d’€, ha anat a parar a empreses de Rubí i el nombre de persones que treballaran en el conjunt de les obres és de 217, de les quals 83 seran de nova contractació,segons dades previstes per les pròpies empreses adjudicatàries.

L’alcaldessa ha explicat que els 7,8 milions d’€ que el govern de l’Estat ha concedit a Rubí serviran per fer obres (6,2 milions per inversió) i per atendre les necessitats socials de la ciutadania de Rubí, especialment atendre les necessitats de les persones depenents (1,6 milions d’€).

García, pel que fa les inversions, ha destacat especialment “la millora de l’entorn de la zona esportiva de la Llana amb una inversió de milions d’euros, l’aposta per la millora dels equipaments culturals i educatius, així com per la innovació i la modernitat fent arribar la fibra òptica pràcticament a tots els equipaments municipals, inclòs Can Serra i la zona esportiva de la Llana, salvant la barrera natural de la riera”.

García també s’ha referit a la inversió de 750.000 d’euros que aquest any es farà a les urbanitzacions, on destaca un projecte d’adequació i millora de la zona esportiva de Can Mir, així com una intervenció paisatgística en 12 hectàrees del Torrent de Can Solà.

El regidor de Desenvolupament Urbà, Roger García, ha fet un resum dels 19 projectes que suposen un pressupost adjudicat de 6,2 milions d’€ i ha donat xifres del que les adjudicacions han suposat per a les empreses locals. Així, el regidor, ha informat que gairebé el 40 % de les empreses que s’han adjudicat aquestes obres són de Rubí (7 empreses rubinenques dels 19 projectes que es faran). El regidor ha valorat molt positivament “l’esforç que han fet les firmes locals per presentar ofertes de qualitat” i ha apuntat que malgrat la data d’inici de les obres és a principis de mes, s’aniran fent en funció de les necessitats dels usuaris dels equipaments on es treballarà.

Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica i Ocupació, Maria Mas, ha apuntat que l’objectiu d’aquests projectes no és només crear ocupació sinó que tant important com això és mantenir els llocs de feina actuals, per això ha valorat molt positivament la xifra de 134 persones que seguiran treballant, a les que caldrà sumar 83 més que trobaran feina procedents de l’atur. En aquest sentit, Mas, ha apuntat que s’ha prioritzat la contractació de persones amb situacions especials “clarament provocades per la crisi com ara que tinguin més de 45 anys, procedents de processos de deslocalització d’empreses, que portin 12 o més mesos a l’atur o que no tinguin prestacions”. Les dones i els col·lectius amb discapacitat, també formen part d’aquest col·lectiu de persones amb necessitats especials de contractació.

Comissió informativa extraordinària del Pla d’Acompanyament de la Crisi

L’alcaldessa ha aprofitat la convocatòria de premsa per informar que el pròxim 5 de maig se celebrarà una Comissió Informativa Extraordinària per explicar quin és l’estat actual d’acompliment del Pla d’Acompanyament de la Crisi.