Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els 16 nous inquilins dels pisos de lloguer de Can Sant Joan ja tenen les claus de casa seva El regidor Manuel Velasco, el secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat i el delegat territorial del Govern català han lliurat els habitatges als nous llogaters. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els 16 nous inquilins dels pisos de lloguer de Can Sant Joan ja tenen les claus de casa seva

El regidor Manuel Velasco, el secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat i el delegat territorial del Govern català han lliurat els habitatges als nous llogaters.
El regidor de l’àrea de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, el secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat, Salvador Jorba, han lliurat les claus de 16 pisos de protecció oficial de lloguer de la promoció de Can Sant Joan.

Aquesta promoció consta de dos edificis de 33 habitatges cadascun, situats al c/ Marconi. La societat municipal Promocions Urbanes de Rubí SA (PROURSA) va recollir un total de 305 sol·licituds per a optar a un d’aquests 66 habitatges, de les quals se’n van admetre 220. Les 85 restants van quedar excloses al no complir els requisits de la normativa vigent o bé per falta de documentació.

El mes de març es van lliurar els 33 pisos d’un d’aquests edificis, mentre que avui s’han entregat les claus de 16 pisos més de l’altre bloc. Malgrat que hi ha 24 habitatges adjudicats d’aquest segon edifici, vuit d’ells no han pogut ser lliurats avui perquè els seus futurs inquilins encara no han signat la documentació necessària. Els altres 9 pisos restants s’adjudicaran properament, seguint les sol·licituds de la llista d’espera.

Els habitatges, construïts per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), han estat promoguts per l’Ajuntament de Rubí, la societat municipal Promocions Urbanes de Rubí SA (PROURSA) i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que en serà l’administradora.

El regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat s’ha mostrat satisfet pel fet de poder donar les claus d’aquests 16 habitatges als seus nous llogaters. Manuel Velasco ha explicat que “amb el lliurament d’aquestes claus donem el tret de sortida a un nou barri de la ciutat: el de Can Sant Joan. Al començar a habitar aquest segon edifici –ha explicat Velasco– dotem de vida una nova urbanització de Rubí”. Segons el regidor, “fins ara aquesta zona només era la part de darrera del camp de futbol. A partir d’avui, en canvi, serà un barri més de la ciutat”.

El secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, ha recordat que, en menys d’un any, han vingut dues vegades a Rubí per lliurar bona part dels pisos d’aquesta promoció, “que es troba en una zona d’expansió urbanística”. Sala ha demanat als nous inquilins que “formin una nova comunitat, on hi hagi bona convivència i on predomini el bon veïnatge”. I és que, tal i com ha apuntat el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, “el primer que trobem quan sortim de casa és la comunitat”.

En el mateix sentit s’ha expressat el delegat territorial del Govern de la Generalitat, Salvador Jorba, que ha demanat als nous llogaters que “col·laborin conjuntament per construir el nou barri de Can Sant Joan”. Jorba també els ha demanat que “tinguin cura del pis que els ha estat adjudicat ja que, malgrat ser de lloguer, serà casa seva durant molt de temps”.

Habitatges de 2 habitacions
Els pisos són tots de dues habitacions i tenen una superfície útil que oscil·la entre els 54,43 m2 i els 62,78 m2. Un dels habitatges de la planta baixa està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Tots els pisos tenen una plaça d’aparcament vinculada a l’habitatge. El preu de lloguer d’aquests habitatges oscil·la entre els 310 i els 400 euros, amb les despeses comunitàries incloses.

La promoció s’ha projectat amb criteris de sostenibilitat, innovació i estalvi energètic, com ara l’aprofitament de l’energia solar per produir aigua calenta sanitària, façanes amb aïllament tèrmic i recollida selectiva d’aigües residuals i de pluja, entre d’altres.

Prèviament a l’acte de lliurament de claus, que ha tingut lloc aquest migdia a l’auditori del Rubí+D, Velasco, acompanyat del secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat i del delegat territorial del Govern català, ha visitat un pis de mostra de la promoció de Can Sant Joan.