Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El tram rubinenc de la Via Interpolar i la Ronda Est, entre les actuacions prioritàries per a l'Associació Àmbit B30 El Consell General de l'Associació Àmbit B30 ha aprovat un document que prioritza 62 actuacions en matèria de mobilitat i infraestructures https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El tram rubinenc de la Via Interpolar i la Ronda Est, entre les actuacions prioritàries per a l'Associació Àmbit B30

El Consell General de l'Associació Àmbit B30 ha aprovat un document que prioritza 62 actuacions en matèria de mobilitat i infraestructures
El Consell General de l'Associació Àmbit B30, del qual forma part Rubí, ha aprovat aquest divendres un document en què es proposen 62 actuacions prioritàries en matèria de mobilitat i infraestructures. Per primer cop, 23 ajuntaments s'han posat d'acord juntament amb empreses, centres tecnològics i de recerca, universitats, i organitzacions empresarials i sindicals per assenyalar aquelles d'actuacions que consideren essencials per incrementar la competitivitat del corredor de la B30.

Entre les obres que recull el document, figuren com a altament prioritàries la construcció del tram Papiol-Rubí de la Via Interpolar i l'increment de la freqüència de la línia de rodalies R8. Pel que fa a la primera, es recorda que ja està aprovat el corresponent estudi informatiu i que existeix un projecte constructiu per al tram Rubí Sud, cosa que la fa tècnicament viable. El document aprovat aquest divendres destaca que els beneficis d'aquesta actuació serien considerables, ja que la nova via ajudaria a descongestionar la B-30.

L'estudi de l'Associació Àmbit B30 assenyala altres infraestructures que afecten directament Rubí. La Ronda Est, que discorreria en paral·lel a la C-16, està classificada com a actuació de prioritat mitjana. Es tracta d'una obra planificada i prevista pel Departament de Territori i Sostenibilitat però que a hores d'ara no disposa d'estudi informatiu. Des de l'Associació Àmbit B30 es valora que aquesta infraestructura ajudaria a reduir el trànsit pel centre de Rubí i per la C-1413a.

Una altra de les actuacions incloses al document, tot i que figura entre les de baixa prioritat, és la construcció d'una nova estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que donaria servei a la zona nord de Rubí i que aniria acompanyada d'un park and ride. Es tracta d'una infraestructura prevista al Pla Director d'Infraestructures (PDI) 2009-2018 però que no disposa encara d'estudis específics.

Millorar la competitivitat
L'objectiu de les 62 actuacions prioritzades és disposar d'un sistema d'infraestructures i de serveis de mobilitat competitiu que permeti la connectivitat i la cohesió socioeconòmica com a factors primordials per a la integració del territori de la B30 en l'economia global.

El Consell General de l'Associació Àmbit B30 ha aprovat aquest document en la reunió que ha mantingut aquest divendres a Mollet i que ha comptat amb la participació del tinent d'alcaldia de l'Àrea de Planificació Estratègica, Promoció Econòmica i Govern de l'Ajuntament de Rubí, Jaume Buscallà.