Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El torrentó de Can Mir, els torrents de Can Serra i de les Abelles i la Font de Ca n’Oriol, nets i desbrossats En els últims mesos, el consistori ha dut a terme diferents tasques de manteniment en aquests espais naturals del municipi. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El torrentó de Can Mir, els torrents de Can Serra i de les Abelles i la Font de Ca n’Oriol, nets i desbrossats

En els últims mesos, el consistori ha dut a terme diferents tasques de manteniment en aquests espais naturals del municipi.
Al llarg dels mesos de febrer i març, Parcs i Jardins Catalunya, l’empresa encarregada del manteniment del medi natural de Rubí, ha efectuat tasques de desbrossament al torrentó de Can Mir, al torrent de Can Serra, al torrent de les Abelles i a l’entorn de la Font de Ca n’Oriol. Aquests treballs formen part del conjunt d’actuacions que es porten a terme per mantenir, preservar i millorar l’entorn natural del municipi.

Les tasques que s’han dut a terme en aquests espais han estat l’eliminació de canyes i de troncs secs que destorbaven el pas, el desbrossament de matolls i esbarzers i l’eliminació de residus. En el cas del torrentó de Can Mir, un espai que es va arranjar l’any passat amb el finançament del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local ( FEOSL), també s’ha fet el manteniment de les passeres de fusta que es van col·locar en el marc d’aquest projecte.

Torrentó de Can Mir, proper itinerari natural
Les 12 hectàrees de terreny d’aquest torrentó compten amb múltiples exemplars de roures, alzines, oms i arços i amb espècies arbustives com el llentiscle, el marfull, el romaní, la farigola i la ginesta, entre d’altres. Totes elles són espècies vegetals característiques d’àmbits fluvials, pròpies de zones mediterrànies. Aquest ampli ventall vegetal converteix el torrentó de Can Mir en un espai d’una gran bellesa, molt adequat per a passejar-hi. De fet, aquest espai s’inclourà a la propera actualització de la guia d’itineraris naturals que l’Ajuntament va editar el 2010.