Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Teatre Municipal La Sala acollirà dimarts una nova Marató de donació de sang “Dóna’m una part de tu!” és l’eslògan d’aquesta edició, amb la qual es vol superar l’èxit de participació de la Marató anterior https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Teatre Municipal La Sala acollirà dimarts una nova Marató de donació de sang

“Dóna’m una part de tu!” és l’eslògan d’aquesta edició, amb la qual es vol superar l’èxit de participació de la Marató anterior
El proper dimarts 15 de juliol, de 10 h a 22 h, el Teatre Municipal La Sala serà la seu de la 12a Marató de donació de sang de Rubí, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST) amb la col·laboració de l’Ajuntament, l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental i Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix.

L’objectiu d’aquesta campanya, que es promociona amb l’eslògan Dóna’m una part de tu!, és assolir un nou rècord de donants a la ciutat. En l’edició anterior, celebrada al juliol de l’any passat, un total de 272 persones es van acostar al Teatre Municipal La Sala, de les quals 232 van poder sang donar finalment.

Per tal de mobilitzar el màxim nombre de persones del Vallès Occidental, aquest any s’ha posat en marxa l’etiqueta #MSangRubi, amb la qual es farà difusió de la campanya a les principals xarxes socials.

Les Maratons de donació de sang es conceben com a jornades festives, amb la participació d’entitats, institucions, empreses i particulars que hi donen suport i s’hi impliquen organitzant activitats lúdiques durant el dia. El seu objectiu és sensibilitzar la població perquè adquireixi l’hàbit de donar sang. I és que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions: tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú. Al web www.donarsang.gencat.cat es poden resoldre els dubtes més freqüents sobre el tema.