Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Síndic de Greuges de Catalunya desplaça la seva oficina a Rubí durant un dia L’equip de Rafael Ribó atendrà les queixes dels rubinencs el proper dimecres 9 de juliol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Síndic de Greuges de Catalunya desplaça la seva oficina a Rubí durant un dia

L’equip de Rafael Ribó atendrà les queixes dels rubinencs el proper dimecres 9 de juliol
L'Oficina del Síndic de Greuges de Catalunya es desplaçarà a Rubí el proper 9 de juliol per atendre les queixes i consultes dels rubinencs. Els membres de l'equip de Rafael Ribó rebran els ciutadans a l’Ateneu municipal.

L’Oficina del Síndic atendrà totes les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes contra les administracions i/o les empreses que presten serveis d’interès general (llum, aigua, gas, etc.). Per demanar visita, cal concertar l'entrevista prèviament trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat.

L’any passat, el Síndic de Greuges es va des¬plaçar a 86 municipis per oferir directament als veïns i veïnes d’aquestes localitats un assessorament sobre els problemes que poguessin tenir, d’acord amb el principi de proximitat. En aquests desplaçaments al ter¬ritori es van recollir 1.241 actuacions, de les quals 791 es van concretar amb l’obertura d’una queixa i la resta, amb consultes.

Actuació del Síndic
El Síndic de Greuges intervé a partir d'una queixa o per iniciativa pròpia, quan detecta que les administracions (conselleries del Govern de la Generalitat, ajuntaments, consells comarcals, diputacions, administracions perifèriques de l'Estat) o les empreses que presten serveis d'interès públic a Catalunya poden haver lesionat el dret d'alguna persona o grup de persones.

Qualsevol persona física, amb independència de la nacionalitat, l'edat o la situació legal, pot presentar una queixa al Síndic de Greuges. Això inclou menors d'edat, persones grans, interns de presons, estrangers (amb permisos o sense), funcionaris i càrrecs electius (com ara diputats, senadors, regidors municipals), entre d’altres. També poden presentar queixes les persones jurídiques, com ara societats mercantils o associacions de tota mena: sindicats, partits polítics, organitzacions no governamentals i plataformes ciutadanes.

L'actuació del Síndic sempre és confidencial. Les dades de la persona que presenta una queixa són reservades, tret del cas en què el contingut mateix de la queixa o la seva actuació personal comportin una renúncia a aquesta confidencialitat.