Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei Local de Català tanca el curs 2009-2010 A la dotzena edició del Voluntariat per la Llengua han participat més de 125 parelles. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Servei Local de Català tanca el curs 2009-2010

A la dotzena edició del Voluntariat per la Llengua han participat més de 125 parelles.
El passat dimarts 15 de juny, l’acte de cloenda de la 12a edició del Voluntariat per la Llengua i del cursos del Servei Local de Català va aplegar al Castell de Rubí més d’un centenar de persones entre alumnes, persones voluntàries, aprenentes, familiars i amics.

La dotzena edició del Voluntariat per la Llengua s’ha tancat amb la participació de més de 125 parelles, una xifra força superior a la de ciutats properes i de les mateixes característiques que demostra el bon estat de salut del programa a la nostra ciutat.

Pel que fa a la formació que ofereix el Servei Local de Català, durant el curs s’han fet 628 matrícules als cursos de diferents nivells que s’han ofert del setembre de 2009 al juny de 2010 (307 en els cursos bàsics i elementals, i 321 als cursos intermedis i de suficiència).

A més dels cursos, el Servei Local de Català ha ofert també dues sessions inicials en les quals han participat 54 persones nouvingudes. L’objectiu d’aquestes sessions és facilitar-los la comunicació durant els primers dies d’estada entre nosaltres i s’enfoquen principalment a desenvolupar la llengua oral, acostumar l’oïda a la fonètica catalana i assolir un vocabulari bàsic.

L’acte de cloenda del curs 2009-2010 es va iniciar a l’auditori del Castell amb un breu balanç de la darrera edició del Voluntariat per la Llengua i els agraïments als participants per part de Ferran Lozano, director del Centre de Normalització Lingüística Terrassa-Rubí, i Roser Tutusaus, responsable del Servei Local de Català. Tot seguit, la Gemma Giménez, dinamitzadora del Voluntariat per la Llengua a Rubí, va cedir la paraula als participants, que van compartir amb tots els assistents les seves pròpies experiències.

Les persones assistents van poder sentir també els textos guanyadors del concurs de microrelats que s’ha convocat en aquesta edició del Voluntariat per la Llengua, i que ha estat obert als participants d’aquesta darrera edició i a tot l’alumnat dels cursos del Servei Local de Català. Hi va haver premis per a les tres guanyadores, que van llegir els seus relats, i una menció especial per a vuit participants més.

Els participants al Voluntariat per la Llengua que han realitzat totes les sessions i han aconseguit el segell dels establiments col·laboradors van poder bescanviar la seva butlleta per una subscripció gratuïta de sis mesos a una publicació en català (a triar entre les capçaleres Bonart, Cuina, Descobrir Catalunya, Enderrock, Time Out Barcelona, Jaç, L’Avenç, Cavall Fort, Sàpiens, Món empresarial, Som i Viure en Família, entre d’altres) o per un altre obsequi si ja comptaven amb la subscripció de l’edició anterior.

Després dels parlaments i les entregues de premis i obsequis, va tenir lloc al pati del Castell la part més lúdica de l’acte, que va constar d’un taller de castells a càrrec dels Castellers de Rubí, entitat col·laboradora del Voluntariat per a la Llengua, i de l’aperitiu “Cuines del món”, amb plats elaborats pels participants al Voluntariat per la Llengua i als cursos de català. Finalment, i com a cloenda, els Castellers de Rubí, van muntar un pilar de comiat amb la participació de tots els assistents.