Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei d’intermediació d’afectats per les hipoteques comptarà amb un reforç a partir de mitjans de maig El paquet de mesures extraordinàries anticrisi d’enguany preveu la contractació d’un professional que, fins a finals d’any, realitzarà tasques d’intermediació amb les entitats bancàries. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Servei d’intermediació d’afectats per les hipoteques comptarà amb un reforç a partir de mitjans de maig

El paquet de mesures extraordinàries anticrisi d’enguany preveu la contractació d’un professional que, fins a finals d’any, realitzarà tasques d’intermediació amb les entitats bancàries.
A mitjans del mes de maig, el Servei d’intermediació d’afectats per les hipoteques de Rubí comptarà amb un nou professional, amb una àmplia experiència en el sector bancari i coneixedor dels diferents productes hipotecaris. Aquesta persona realitzarà, fins a finals d’any, tasques d’intermediació amb les entitats bancàries.

La contractació d’aquest treballador és una de les accions incloses al paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2013. D’aquesta manera, l’Ajuntament dóna continuïtat a una de les iniciatives engegades l’any passat en el marc de les mesures excepcionals anticrisi 2012 per pal·liar els efectes dels desnonaments a la ciutat. Enguany, però, s’han ampliat les hores de dedicació d’aquesta figura. L’any passat, el reforç va ser d’unes hores a la setmana durant dos mesos. Aquest 2013, en canvi, aquest professional tindrà dedicació diària fins a finals d’any.

Paral·lelament, l’Ajuntament està preparant els plecs per licitar les obres per a rehabilitar dos habitatges destinats a emergències socials. L’any passat ja se’n van adequar tres per a situacions temporals d’urgència. Aquests pisos inclouen el mobiliari mínim i les despeses de subministraments i estan destinats a aquells ciutadans de Rubí en situació d’emergència per manca d’habitatge com a conseqüència d’un desnonament hipotecari. L’any passat, el consistori també va rehabilitar dos habitatges municipals d’una habitació per incloure’ls dins el parc d’habitatges de lloguer del municipi, adreçats a persones derivades de Serveis Socials. Tots aquests pisos estan en ús actualment.

D’altra banda, aquest any el consistori també manté els ajuts en la plusvàlua d’immobles a ciutadans afectats per desnonament de l’habitatge habitual.

Conveni per a la creació d’un Fons social d’habitatges
L’Ajuntament de Rubí ha signat recentment un conveni per a la creació d’un Fons social d’habitatges, una iniciativa que persegueix que les entitats de crèdit aportin pisos de la seva propietat per tal que siguin llogats a aquelles persones que, a partir de l’1 de gener de 2008, hagin estat desallotjades de la seva residència habitual per l’impagament de la hipoteca i es trobin en situació d’especial vulnerabilitat i risc social.

Aquests habitatges s’oferiran a partir d’una renda que oscil·larà entre els 150 i els 400 euros al mes, amb un límit màxim del 30% dels ingressos nets totals de la unitat familiar.