Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei d’Atenció i Informació a la Dona (SIAD) de Rubí rep la visita de la presidenta del Institut Català de la Dona (ICD) Durant la visita, els responsables municipals li han explicat algunes de les accions específiques del consistori per a aquest col·lectiu. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Servei d’Atenció i Informació a la Dona (SIAD) de Rubí rep la visita de la presidenta del Institut Català de la Dona (ICD)

Durant la visita, els responsables municipals li han explicat algunes de les accions específiques del consistori per a aquest col·lectiu.
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montserrat Gatell, acompanyada del regidor de l’àrea de Planificació Estratègica i Govern i Comissionat de Polítiques d’Igualtat, Jaume Buscallà, han visitat el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Rubí per conèixer el funcionament del mateix, les principals demandes de les dones que acudeixen a aquest servei i les accions que el consistori desenvolupa a la ciutat adreçades a aquest col·lectiu.

En el transcurs de la trobada, la presidenta ha informat als responsables municipals de la posada en marxa d’una nova aplicació informàtica per facilitar la gestió de les consultes de les dones que permetrà la seva anàlisi per tal de millorar l’atenció.

Atenció a les dones

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) és un servei específic que ofereix informació, assessorament, primera atenció i acompanyament, en relació a l’exercici del dret de les dones en tots els àmbits: laboral, social, personal, familiar i altres. Aquest recurs vol garantir l’eradicació de totes les formes de violència contra les dones i els actes de caràcter sexista i discriminatori i fomentar el reconeixement del paper de les dones en els àmbits cultural, històric, social i econòmic, a més de promoure la seva participació.

El SIAD va atendre l’any passat més de 4.600 dones que van realitzar algun tipus de consulta a aquest servei municipal, tant de forma presencial com telefònicament, que van ser derivades bé a alguns serveis del mateix SIAD o bé a altres serveis municipals.