Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El seguici de tardor recupera cinc activitats suspeses pel mal temps durant la Festa de Sant Roc 2013 La Taula de Cultura Popular i Tradicional ha acordat celebrar-les aquest dissabte a la tarda pel centre de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El seguici de tardor recupera cinc activitats suspeses pel mal temps durant la Festa de Sant Roc 2013

La Taula de Cultura Popular i Tradicional ha acordat celebrar-les aquest dissabte a la tarda pel centre de Rubí.
El seguici de tardor, que es farà aquest cap de setmana, recupera cinc activitats de la passada edició de la Festa de Sant Roc 2013 que es van haver de suspendre per causa de l’adversitat climatològica. La suspensió dels actes es va prendre de forma consensuada amb les entitats organitzadores de la festa ja que l’aiguat de la tarda va deixar impracticables l’escenari i els equips tècnics. Ara, les mateixes entitats que integren la Taula de Cultura Popular i Tradicional i l’Ajuntament han acordat tornar a organitzar-les el pròxim dissabte 16 de novembre a la tarda.

La regidora de Cultura, Neus Muñoz, ha dit que “l’acord per fer aquestes activitats entre la Taula de Cultura i les mateixes entitats, que van mostrar la seva opinió que no es quedessin sense celebrar, demostra que Sant Roc és una de les propostes culturals importants per la ciutat i que les nostres tradicions estan vives i actives, més en un moment com l’actual en què la cultura ha d’ésser una oportunitat per a tota la ciutadania per treballar valors com la cohesió social o l’educació”. Neus Muñoz ha agraït a les entitats de la Taula el seu “esforç i dedicació per fer possible aquesta festa”.
Per la seva banda, els representants dels Castellers de Rubí, Diables de Rubí i Diables de la Riera, que participen amb altres entitats en aquest seguici, han manifestat la seva satisfacció pel nou emplaçament ja que el canvi de recorregut, des de la rambla del Ferrocarril fins a la pl. Pere Aguilera, facilitarà la implicació de tota la ciutadania que durant la tarda de dissabte hi ha pels carrers del centre.

El Raval de Foc infantil des de la rambla del Ferrocarril serà l’activitat que iniciarà aquest seguici de tardor, a partir de les 18 h, amb la Colla de Diables de la Riera i la Colla Nova de St. Llorenç de Terrassa. D’aquest punt també sortirà la Tronada a les 19 h amb les colles de diables de La Riera, Diables de Rubí i Rubeo Diablorum. El recorregut d’aquestes dues activitats passarà per la pl. Pearson, av. Barcelona, pg. Francesc Macià, C. Rafael de Casanova, C. Narcís Menard i conclourà a la plaça Pere Aguilera.
En aquesta mateixa plaça, les tres colles de diables escenificaran els versots a partir de les 19.45 h i a les 20.15 h iniciaran la Tronada pels carrers Doctor Robert, Maximí Fornés, Montserrat i Sant Jaume, on acabarà cap ales 20.45 h, quan els Castellers de Rubí i l’Associació d’Animació Cultural del carrer Sant Jaume faran la tradicional Xerricada.

Coordinació de les entitats

La Taula de Cultura Popular Catalana, creada l’any 2000, neix inicialment com un espai de coordinació entre entitats i per treballar temes culturals que fossin d’interès general. Aquest espai de trobada, intercanvi i coordinació de les activitats s’ha anat consolidant i més enllà de la Festa Major ha arribat a esdevenir una taula de coorganització d’activitats centrades en la promoció de la Cultura Popular Catalana a Rubí com Sant Roc que tenen molta rellevància a la vida cultural de la ciutat.

Un total de setze entitats de cultura popular, tradicional i catalana de Rubí integren aquesta taula: l’Associació d’Animació Cultural del carrer Sant Jaume, Associació de Puntaires, Associació de Sant Galderic, Club de Bitlles els Xatos de Rubí, Castellers de Rubí, Colla Geganters de Rubí, Colla de Geganters del Pinar, Colla de Trabucaires, Diables de la Riera, Diables de Rubí, Colla de Diables Rubeo Diablorum, Esbart Dansaire, Escola de sardanes Flor de Neu, Foment de la Sardana, Geganters del Teresa Altet i Colla de Diables de Rubí.