Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El rubinenc Josep Puigventós rep una menció d’honor a la 14a edició dels Premis Ràdio Associació El conductor del programa de Ràdio Rubí Ara i sempre ha estat reconegut per la seva tasca a l’hora de divulgar el món de la sardana https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El rubinenc Josep Puigventós rep una menció d’honor a la 14a edició dels Premis Ràdio Associació

El conductor del programa de Ràdio Rubí Ara i sempre ha estat reconegut per la seva tasca a l’hora de divulgar el món de la sardana
El col·laborador de Ràdio Rubí Josep Puigventós rebrà una de les cinc mencions d’honor que es lliuraran aquest dijous a Barcelona en el marc dels Premis Ràdio Associació. El rubinenc, que dirigeix i presenta el programa Ara i sempre a l’emissora local des del 1980, ha estat reconegut en aquesta 14a edició dels guardons “per haver desenvolupat i enaltit d’una manera documentada i constant el món del sardanisme per mitjà de més de 1.500 emissions radiofòniques a Ràdio Rubí”.

Ara i sempre, un programa d’informació sardanista que inclou agenda, notícies i novetats discogràfiques, entre d’altres continguts, és el més veterà de Ràdio Rubí i de tota la ràdio municipal de Catalunya. El primer programa d’informació sardanista de l’emissora municipal es va emetre el febrer de 1980. Aleshores, l’espai s’anomenava Sardanes a Rubí i tenia una durada de 15 minuts –en aquella època, la programació de Ràdio Rubí només era de 3 hores diàries, de dilluns a divendres–. A mesura que l’emissora es va anar consolidant, es va anar ampliant la seva franja horària i el programa es va començar a emetre els diumenges de 10 a 11 h i va canviar el seu nom per l’actual Ara i sempre.

A banda de la menció d’honor dels Premis Ràdio Associació, Ara i sempre també va ser guardonat amb el Premi als Mitjans de Comunicació del Dia de la Sardana 2004, atorgat per l’Obra del Ballet Popular.

Altres premiats
Els guardons de la 14a edició dels Premis Ràdio Associació es lliuraran aquest dijous a l’auditori de l'ONCE de Barcelona, en un acte que començarà a les 20.30 h del vespre. En aquesta edició també han estat guardonats Francesc Mauri (millor professional), el programa de RAC1 Cap per Avall (millor programa d’innovació) i el programa El foraster, de TV3 (Guardó audiovisual “1924”).

En l’apartat de ràdio nacional, el premi al millor programa ha estat per l’Especial Diada Nacional de Catalunya, de Catalunya Ràdio. En aquest apartat s’han lliurat dues mencions de qualitat: als programes Punt de Llibre, de SER Catalunya, i a Grans històries, de Ràdio Estel.

En l’apartat de ràdio local, El Fanalet, de Montcada Ràdio (Montcada i Reixac), ha rebut el premi al millor programa. El jurat també ha atorgat dues mencions de qualitat; una per L’Observador, de Ràdio Sant Joan (Sant Joan Les Fonts) i l’altra per Colors primaris, de Ràdio Silenci (La Garriga).

A banda de Josep Puigventós, en aquesta edició dels guardons s’han lliurat quatre mencions d’honor més: a l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), a Joan Manuel Surroca, a Jordi Tardà i als 25 anys de Fes ta Festa.

El jurat d’aquesta 14a edició dels Premis Ràdio Associació ha estat format per Carles Solà, Imma Tubella, Joan Manuel Treserras, Assumpció Maresma i Jordi Margarit.