Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Road Show torna a Rubí per conscienciar els joves dels perills d’una conducció temerària L’activitat, dirigida als alumnes de 3r i 4t d’ESO de diversos instituts de la ciutat, s’ha celebrat al teatre municipal La Sala. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Road Show torna a Rubí per conscienciar els joves dels perills d’una conducció temerària

L’activitat, dirigida als alumnes de 3r i 4t d’ESO de diversos instituts de la ciutat, s’ha celebrat al teatre municipal La Sala.
Uns 300 alumnes de 3r i 4t d’ESO dels col·legis Germans Maristes, Regina Carmeli i Balmes han assistit al Road Show, una impactant activitat d’educació viària que els ha mostrat la cara més crua i, a la vegada, més humana de les conseqüències d’un accident de trànsit. L’espectacle, organitzat conjuntament pel Servei de Salut Pública de l’Ajuntament, la Policia Local de Rubí i Mutual de Conductores, s’ha dut a terme al teatre municipal La Sala.

Road Show s’ha iniciat de manera impactant, amb un dj punxant música sobre l’escenari de La Sala. Posteriorment, un vídeo ha projectat diferents imatges de nois i noies ballant en una discoteca, seguides d’altres imatges que mostraven conductes temeràries al volant i, finalment, imatges d’accidents de trànsit. Tot plegat, com a preludi dels testimonis reals d’un agent de la Policia Local de la ciutat, un bomber i un tècnic del Servei d’Emergències Mèdiques, que han explicat als adolescents la seva experiència a l’hora d’intervenir en diferents accidents de circulació. “Quan et prepares per a ser bomber fas molts cursos, però no hi ha cap entrenament per a assimilar les emocions que et provoquen les escenes que veus quan intervens en un accident de trànsit”, els ha explicat el bomber.

A banda dels professionals, l’espectacle també ha comptat amb el testimoni d’una noia que va patir un accident de trànsit uns quants anys enrere i que ara va en cadira de rodes. “Les seqüeles són per sempre, tant les que es veuen com les que no. Això li pot passar a tothom, perquè tots tenim números en aquest bombo”. Aquesta víctima, que va haver de fer rehabilitació durant un any, ha demanat als alumnes que prenguin totes les mesures de prevenció necessàries, com ara posar-se el casc o cordar-se el cinturó: “Alguns diuen que el casc i el cinturó molesten, però és encara més molest haver d’anar sempre en cadira de rodes”. A banda d’aquest testimoni, els joves també han pogut sentir l’experiència d’una altra dona que va perdre el marit, la filla i els sogres en un accident de circulació.

Tots els “actors” del Road Show han coincidit a demanar als joves que es diverteixin, però que ho facin amb seny i que tornin a casa de la mateixa manera com n’han sortit.

Amb aquest espectacle s’intenta captar l’atenció dels adolescents per conscienciar-los sobre els perills d’una conducció temerària i de les seves conseqüències, amb l’objectiu d’evitar accidents reals. Es tracta d’un projecte social de conscienciació i educació vial per prevenir els accidents de trànsit a llarg termini.

L’ any passat, 300 alumnes de 4t d’ESO dels IES Duc de Montblanc, Regina Carmeli i dels Maristes van participar en aquesta iniciativa.