Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El restaurant ecològic La Popular guanya l'Ajut a la millor iniciativa comercial L’establiment, que obrirà abans de finals d’any, rebrà un ajut de 10.000 euros https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El restaurant ecològic La Popular guanya l'Ajut a la millor iniciativa comercial

L’establiment, que obrirà abans de finals d’any, rebrà un ajut de 10.000 euros
El restaurant La Popular, ubicat a la plaça Pearson, s’ha fet amb l’Ajut a la millor iniciativa comercial de nova implantació, que convocava per primer cop la regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Rubí. Com a guanyador, l’emprenedor Flavio Augusto d’Avirro rebrà un ajut de 10.000 euros que l’ajudarà a fer realitat el seu projecte.

La Popular obrirà les seves portes abans de finals d’any amb criteris sostenibles. Oferirà cuina de fusió italo-argentina, elaborada al mateix local amb productes ecològics i de proximitat. Tot i que la carta serà reduïda, ja que s’utilitzaran només aliments de temporada, l’establiment espera sorprendre els seus clients amb propostes poc freqüents a casa nostra, com ara les pizzes a la graella. A més, l’aposta ecològica de La Popular no es limitarà als seus productes ja que, tal com ha desvetllat d’Avirro, l’establiment també es compromet a compensar les seves emissions de diòxid de carboni participant de forma activa al Dia de l’Arbre Autòcton.

Tots aquests aspectes han estat determinants perquè el jurat escollís el projecte de Flavio Augusto d’Avirro com a guanyador de l’Ajut a la millor iniciativa comercial. Segons ha explicat la regidora de Comerç, Arés Tubau, aquesta idea va destacar des d’un primer moment: “Potser un restaurant no semblaria un projecte original, però aquest té alguna cosa diferent. El restaurant està ubicat en unes cases modernistes precioses en una plaça que es vol dinamitzar. És un projecte que ens interessa molt perquè la restauració, a més, porta gent”. La responsable política de la Unitat de Comerç també ha volgut elogiar l’esperit emprenedor de d’Avirro i la seva perseverança, que farà possible un projecte gestat el 2009.

Un ajut per incentivar els emprenedors

L’Ajut a la millor iniciativa comercial ha nascut aquest any amb la voluntat de promoure la implantació de nous comerços a la ciutat innovadors i originals, que aportin valor afegit a l’oferta que ja existeix. En aquesta primera edició del guardó, la regidoria de Comerç ha rebut un total de 16 propostes, entre les quals hi havia diferents iniciatives relacionades amb l’alimentació ecològica i la venda de productes de segona mà.

El jurat ha destacat el gran nivell dels projectes presentats. Una qualitat que ha animat la regidoria de Comerç a organitzar noves edicions d’aquest premi. L’ajut vol dinamitzar el sector comercial a Rubí, fomentar l’emprenedoria comercial, dinamitzar les zones comercials, potenciar el comerç de proximitat i promoure l’ocupació de locals comercials buits, i s'inscriu dins de les accions previstes en el Paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2013.