Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El regidor Jaume Buscallà lliura els diplomes als participants al programa ILOQUID Un total de 31 persones han aconseguit la seva inserció al mercat laboral gràcies al projecte, que pretén incrementar l’ocupació en el sector de l’atenció a les persones. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El regidor Jaume Buscallà lliura els diplomes als participants al programa ILOQUID

Un total de 31 persones han aconseguit la seva inserció al mercat laboral gràcies al projecte, que pretén incrementar l’ocupació en el sector de l’atenció a les persones.
El regidor de Planificació Estratègica, Promoció Econòmica i Govern, Jaume Buscallà, ha lliurat aquest dimarts els diplomes a bona part de les 96 persones que han participat al programa Iniciatives Locals d’Ocupació per a la Qualitat i Dinamització del sector de serveis d’atenció a les persones en el territori (ILOQUID). L’objectiu del projecte, que es va iniciar el juliol de 2010 i que ha finalitzat el juny de 2012, és impulsar una política activa d’ocupació amb la finalitat d’incrementar l’ocupació en el sector de l’atenció a les persones amb especials necessitats i millorar, al mateix temps, la qualitat dels serveis que es presten.

Buscallà ha felicitat als alumnes que han participat en aquesta formació i als professionals de l’IMPES i ha assegurat que “ara el més important és aconseguir que l’ocupació, que és l’objectiu final d’aquesta iniciativa, sigui una realitat. I que, a més, haguem aconseguit que els professionals que es dediquen als serveis a les persones tinguin més capacitació”.

ILOQUID s’adreça a persones aturades inscrites com a demandants d’ocupació al Servei d’Ocupació de Catalunya, principalment aquelles amb dificultats d’inserció en el mercat de treball, com ara les dones, els joves, les persones immigrades, les persones amb discapacitat, les sotmeses a maltractaments, en procés de rehabilitació o reinserció social. De les 96 persones participants, 31 han aconseguit la seva inserció al mercat laboral (21 al sector de serveis d’atenció a les persones i 10 fora d’aquest sector).

El projecte s’ha estructurat en 7 mòduls: planificació i dinamització territorial; captació, motivació i orientació (introducció al sector d’atenció a les persones); xarxa de serveis de qualitat; formació (curs auxiliar d’infermeria en geriatria, curs d’atenció sociosanitària a persones a domicili, curs de treballador/a familiar, curs de monitor/a d’activitats de temps lliure per a menors i adolescents amb mòdul de menjador escolar i curs d’atenció especialitzada a malalts d’Alzheimer); pràctiques laborals; creació i consolidació d’empreses i serveis; i inserció sociolaboral.

Col·laboració amb entitats i institucions
El programa està subvencionat pel Fons Social Europeu a través del Ministeri d’Administracions Públiques, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Rubí. Els centres de treball que han col·laborat amb el programa ILOQUID han estat: Mutuam, Suara Cooperativa, Centre geriàtric Sant Pere, Residencia Amanecer, Residència Els Avets, Residència El Cel de Rubí, Gedi, Movischool, CE L’Esplai, Vallès de Serveis a Escoles, La Cullera, Arti Monitors, Col·legi Maristes de Rubí, Esplai Serveis Escolars SL, Grup Esplai La Fàbrica Can Tusell, Insigne Gestió Integra, SL i Temps de Lleure OSM SL. El regidor de Planificació Estratègica, Promoció Econòmica i Govern ha explicat que “és important gaudir de la col·laboració d’empreses, associacions i d’aquest finançament que ve d’altres administracions, perquè sinó no podríem continuar fent tota la feina que estem realitzant a l’IMPES”.